Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Facebook: Έρχεται νέα μεγάλη αλλαγή για τους χρήστες του

 Facebook: Έρχεται νέα μεγάλη αλλαγή για τους χρήστες του 

Νέες αλλαγές έρχονται στο Facebook, το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Meta Platforms, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να συνδέουν έως και πέντε διαφορετικά προφίλ στον λογαριασμό τους.

Σύμφωνα την Meta, αυτή η αλλαγή θα «βοηθήσει τον

κόσμο να προσαρμόσει την εμπειρία του βάσει των ενδιαφερόντων και των σχέσεών του» αναφέρει ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας, σε ανακοίνωσή της.

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να ποστάρουν διαφορετικές αναρτήσεις στις οικογένειες, τους φίλους ή άλλες ομάδες επαφών. Παρόλα αυτά, η εταιρεία διατηρεί την απαίτηση να διατηρεί κάθε χρήστης μόνο έναν λογαριασμό στο Facebook. Ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται τα επιπλέον προφίλ εφόσον συνδεθεί σε αυτό τον λογαριασμό.

Αυτή η νέα δυνατότητα δίνει στους χρήστες έναν επίσημο τρόπο να διατηρούν εν μέρει την ανωνυμία τους στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το οποίο πλέον συμβαδίζει με τις επιλογές που προσφέρουν το TikTok, το Twitter, ακόμα και το Instagram της ίδιας της Meta.

Η Μeta επίσης τονίζει ότι παραμένουν σε ισχύ οι κανόνες για την πλαστοπροσωπία ή άλλους παραπλανητικούς ισχυρισμούς ταυτότητας, κανόνες που θα εφαρμόζονται σε όλα τα προφίλ.

Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της εταιρίας η νέα λειτουργία δοκιμάζεται ήδη σε έναν αριθμό χωρών, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ισχύσει για όλες τις χώρες.