Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

"Ο Άνθρωπος του Θεού" και «Παράλληλες μητέρες» απόψε στο Δημοτικό κινηματογράφο "Το Διάλλειμα" στο Δερβένι.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα 25/7 στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία της Γελένα Πόποβιτς «Ο άνθρωπος του Θεού» (Δραματική, 109 ́, 2021).
Στις 23:00 θα προβληθεί η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Παράλληλες μητέρες» (Δραματική, 120 ́, 2021).
 
Δευτέρα 25/7 9:00 μ.μ.
Ο άνθρωπος του Θεού (Δραματική, 109 ́, 2021)

  


 

Ένα οδοιπορικό στη ζωή και την προσφορά του Αγίου Νεκταρίου: Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος με σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σκηνοθεσία :

Γελένα Πόποβιτς

Πρωταγωνιστούν :

Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/7 στις 23:00 και ΤΡΙΤΗ 26/7 στις 21:30


Δραματική| | Διάρκεια: 120΄

 

 

Πρωταγωνιστούν :

Πενέλοπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ρόσι Ντε Πάλμα

Σκηνοθεσία :

Πέδρο Αλμοδόβαρ 

Δύο ανύπαντρες έγκυες γεννούν την ίδια μέρα. Καμία δεν είχε προγραμματίσει την εγκυμοσύνη της και είναι εκεί χωρίς τον πατέρα του μωρού της Λίγους μήνες μετά και με αφορμή μια τυχαία παρατήρηση για τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του βρέφους, η μία από αυτές ανακαλύπτει ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του μωρού με το οποίο έφυγε από το μαιευτήριο. Αναζητά την άλλη γυναίκα με το φόβο ότι έχει γίνει ένα χοντρό λάθος. Στην πορεία προστίθενται μία τραγική απώλεια, ένας γυναικείος έρωτας, αλλεπάλληλα τεστ DNA, το συλλογικό τραύμα του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι νεκροί που ζητούν τη λύτρωση μέσα από την ιστορική δικαίωση, οι ζωντανοί που ψάχνουν τις απαντήσεις. Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Βενετίας για την Πενέλοπε Κρουζ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ "Το Δάλλειμα"