Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι κυβέρνηση βλέπουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ  Τι κυβέρνηση βλέπουν οι πολίτες 

Στις 10 μονάδες κατέγραψε την διαφορά μεταξύ Ν Δ και ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Η ΝΔ κερδίζει μισή μονάδα και καταγράφει ποσοστό 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,4 μονάδες και ποσοστό 22,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται με πτώση 0,4 μονάδων, στο 12,8%. Οριακή άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν σημαντικές αυξομειώσεις

Θετικά και μάλλον θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 45,7% των πολιτών, ενώ οι αντίστοιχες θετικές αξιολογήσεις για την αξιωματική αντιπολίτευση φτάνουν στο 24,3%, δηλαδή οριακά πάνω από το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου.

Όσον αφορά τι είδους κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (30,4%) δηλώνει ότι επιθυμεί συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα προκύψει, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (28,3%) εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί αυτοδύναμη η ΝΔ.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας δεν θα πρότεινε ως πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, στην πλειοψηφία τους (64,7%) οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν τη στάση αυτή «λάθος».

Η ακρίβεια και η ένταση με την Τουρκία είναι τα δύο ζητήματα που ανησυχούν περισσότερο τους Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1. Μάλιστα, το 52,1% θεωρεί πιθανό ή μάλλον πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.