Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Με το αγαπημένο της σκορ και με τον Μπακασέτα η Ελλάδα νίκησε 1 - 0 στο Κόσοβο και ανέβηκε στην πρώτη θέση

 Κόσοβο-Ελλάδα 0-1: Με το αγαπημένο της σκορ και Μπακασέτα 

Έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια και λατρεία. Η Ελλάδα νίκησε εκτός έδρας το Κόσοβο επικρατώντας με σκορ 1-0 όπως και στη Β. Ιρλανδία. Σκόρερ ήταν και πάλι ο Μπακασέτας όπως και με τη Β. Ιρλανδία. Μάλιστα πέτυχε το γκολ στο ίδιο χρονικό σημείο. Με τους Βορειοϊρλανδούς σκόραρε στο 39’ και στο Κόσοβο σκόραρε στο 36’. Όπως και

να ‘χει η Ελλάδα έβγαλε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο Nations League και μάλιστα εκτός έδρας, σε ένα κατάμεστο γήπεδο και σε εχθρική ατμόσφαιρα. Στο μεταξύ οι Κοσοβάροι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες. 

Θα περίμενε κανείς ότι ο Γκουστάβο Πογέτ θα εμπιστευόταν την ομάδα που έκανε το διπλό στη Β. Ιρλανδία, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής προτίμησε να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Σιώπης και Μπουχαλάκης έμεινα εκτός ενδεκάδας και στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Μασούρας, ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Μπάλντοκ για πρώτη φορά. Από την άλλη πλευρά ο Αλέν Ζιρές παρέταξε την ομάδα του με όλα τα αστέρια της και με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Κύπρου.

 Η εθνική μας ομάδα χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο ανησύχησε από τους γηπεδούχους όταν στο 5’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ζένελι, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε άμεσα τα πατήματα του και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Έφερε το ματς στα μέτρα του με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι απειλές προς την εστία του Βλαχοδήμου. Η Ελλάδα ούτε δεχόταν φάσεις, αλλά ούτε και έκανε. Έβγαζε, όμως, στο γήπεδο μία σιγουριά και ήξερε τι ζητούσε. Έτσι στο 36’ ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Μπακασέτα και αυτός δοκίμασε το αριστερό του πόδι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

 Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και από το 55’ και μετά είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 63’ ο Λημνιός που έκανε εξαιρετικό ματς συνδυάστηκε ωραία με τον Μπάλντοκ και αυτός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Η Ελλάδα ήταν αυτή που πλησίαζε το γκολ και στο 72’ οι Κοσοβάροι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αλίτι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το γεγονός ότι το Κόσοβο έμεινε με δέκα παίκτες έψαξε την ισοφάριση και στο 83’ είχε ευκαιρία με τον Ραχμάνι να απειλεί με κεφαλιά και τον Βλαχοδήμο να αποκρούει. Στις καθυστερήσεις ο Παυλίδης βγήκε απέναντι από τον Μούριτς πετάχτηκε εκτός περιοχής και σταμάτησε τον Έλληνα επιθετικό βρίσκοντας τη μπάλα με το χέρι με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη νίκη της.

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς – Καστράτι, Ραχμάνι, Κρίεζιου, Αλίτι – Λοσάι (75’ Μπερίσα), Φαζλίγι (75’ Ντρέσεβιτς)– Ζεγκρόβα (90+2 Ουζκάνι), Ζένελι (57’ Κολόλι), Ρασίτσα 5,5 (57’ Μπιτίτσι) – Μουρίκι

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος. Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης (57’ Σιώπης), Μάνταλος (86’ Μπουχαλάκης), Mπακασέτας –Μασούρας (78’ Δουβίκας), Λημνιός, Γιακουμάκης (57’ Παυλίδης).

 "Χ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στη Λάρνακα, Κύπρος και Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Nations League. Αμφότερες πανηγύρισαν τον παρθενικό τους πόντο στον 2ο όμιλο όπου μετέχει η Εθνική μας ομάδα. Να τονίσουμε πως καμία από τις δύο δεν έχει βρει δίχτυα ύστερα από δύο ματς στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία ευκαιρία στο 43' να προηγηθούν αλλά το σουτ του Κατελάρη σταμάτησε στο δοκάρι.

Κύπρος: Μιχαήλ, Κορρέα, Γκόγκιτς, Κατελάρης (46′ Ν.Παναγιώτου), Πίττας, Ν.Ιωάννου, Αρτυματάς, Κάστανος (66′ Χάμπος), Λοΐζου (56′ Τζιωνής), Χριστοφή (66′ Παπουλής), Πιέρος (77′ Κακουλλής).

Β. Ιρλανδία: Πίκοκ-Φάρελ, Έβανς, Μακναίρ, Μπράουν, Ντέιβις (77′ Λέιβερι), Σ.Τσαρλς (65′ Ντόνελι), Μακγκιν, Σάβιλ (71′ Σάβιλ), Λέιν (65′ Γκίλμορ), Γουάιτ, Λάφερτι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε 2 αγώνες

1. Ελλάδα  (2 - 0) 6

2. Κόσοβο   (2 - 1) 3

3. Βόρεια Ιρλανδία  (0 - 1) 1

4. Κύπρος  ( 0 - 2) 1