Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Στέψη στην Τούμπα

 Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΠΑΟΚ 

ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός διασταυρώνουν για ακόμα μία φορά φέτος τα ξίφη τους στην Τούμπα, αυτή τη φορά για τα πλέι οφ της Superleague. Ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενεί απόψε (19:00, Novasports Prime) τους Πειραιώτες σε εξ αναβολής παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής.

Μία ισοπαλία θα είναι αρκετή για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ώστε να κατακτήσει το 47ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, θα προσπαθήσει να παρατείνει την αγωνία των «ερυθρόλευκων», παίρνοντας ακόμα μία τόνωση ηθικού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκλείσει πριν από λίγες μέρες τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο και θέλει να πανηγυρίσει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες θέλουν μία νίκη-δήλωση στην Τούμπα, σηκώνοντας το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Στα αγωνιστικά, τα προβλήματα είναι πολλά για τον ΠΑΟΚ. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο για τους «ασπρόμαυρους», όπως κι ο Λέο Ζαμπά, ενώ οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συνέχισαν τις θεραπείες τους. Ο Χάρης Τσιγγάρας προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα με τη θλάση, ενώ εκτός είναι και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.Ο Ρουμάνος προπονητής επέλεξε τον Πασχαλάκη για να υπερασπιστεί την εστία του. Ο Λύρατζης θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Σίντκλεϊ στα αριστερά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Ίνγκασον, Κρέσπο. Στα χαφ θα παίξουν οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς και στα άκρα της επίθεση οι Μουργκ, Μιτρίτσα, ενώ ο Σοάρες θα αγωνιστεί πίσω από τον Τσόλακ, τον ποδοσφαιριστή που έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είναι η εξής: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Τσιγγάρας, Κούρτιτς – Μουργκ, Σοάρες, Μιτρίτσα – Τσόλακ Και στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι οι: Α. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Σάστρε, Μιχάι, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα, Άκπομ, Κούτσιας

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τους Μανωλά και Σισέ, ωστόσο έχει διαθέσιμους τον Κώστα Φορτούνη και τον Αγκιμπού Καμαρά.

Από τον Πέδρο Μαρτίνς έγινε γνωστή και η ενδεκάδα που επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό στο ματς με τους Θεσσαλονικείς. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τέσσερις αλλαγές στην αρχική τους ενδεκάδα. Συγκεκριμένα ο Βατσλίκ θα υπερασπιστεί την εστία των "ερυθρόλευκων" με τον Λαλά να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ρέαμπτσιουκ να κρατάει τη θέση του στα αριστερά. Παπασταθόπουλος και Μπα θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας.

Για τη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά. Στην επίθεση ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει δύο αλλαγές. Συγκεκριμένα ο Λόπες μετά το νικητήριο γκολ που έβαλε επί του ΠΑΣ είναι βασικός στην Τούμπα και στο άλλο άκρο ξεκινάει ο Μασούρας. στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μάντι Καμαρά, Μασούρας, Λόπες, Τικίνιο