Κυριακή 8 Μαΐου 2022

9η Μαΐου: Όλα δείχνουν ότι ο Πούτιν θα κλιμακώσει την επίθεσή του

 9η Μαΐου: Όλα δείχνουν ότι ο Πούτιν θα κλιμακώσει την επίθεσή του  

Υπερσύγχρονα όπλα ανάμεσά τους και πυρηνικά και επιθετικά λόγια από τον Βλαντιμίρ Πούτιν που έχουν σκοπό να προκαλέσουν και ίσως να φοβίσουν κάποιους αναμένονται  κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την «Ημέρα της Νίκης» που θα γίνει τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας άλλωστε προϊδέασε τους πάντες για τις προθέσεις του με τις δηλώσεις του την

Κυριακή με τις οποίες ευχήθηκε «ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον» στους Ουρανούς και πρόσθεσε ότι «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»!

Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Πούτιν δεν θα κηρύξει το τέλος του πολέμου, αλλά θα απειλήσει  για κλιμάκωση των επιχειρήσεων αφήνοντας ανοιχτό το εφιαλτικό σενάριο για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Μάλιστα το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι στη διάρκεια της παρέλασης θα πετά πάνω από το πλήθος και το τεράστιο Ιλιούσιν Il-80, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον Ρώσο πρόεδρο, με σκοπό να συνεχίσει να διοικεί τη χώρα από τον αέρα στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως ο Πούτιν θα ανακοινώσει επιστράτευση ή επίσημη κήρυξη πολέμου. Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ότι «η Ρωσία έχει προχωρήσει σε καλυμμένη κινητοποίηση και ο Πούτιν ετοιμάζεται να την ανακοινώσει ανοικτά», αν και μέχρι τώρα έχει αποκρύψει από τους Ρώσους τι ακριβώς γίνεται στην Ουκρανία, φοβούμενος τις αντιδράσεις. Ο Μπουντάνοφ είπε ότι αποστέλλονται μέσω Διαδικτύου φύλλα πορείας.

«Η κήρυξη γενικής κινητοποίησης θα προκαλέσει μεγάλη δυσθυμία», τόνισε και ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Πάβελ Λούζιν στην εφημερίδα «Guardian», θεωρώντας ότι είναι δύσκολο να γίνει και δεν το έχει κάνει στο παρελθόν η Ρωσία. 

Αλλοι αναλυτές σημειώνουν ότι ο Πούτιν θα μιλήσει για κατάληψη της Μαριούπολης και της Χερσώνας – γι’ αυτό οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, που αποτελεί τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη μαρτυρική περιοχή της Μαριούπολης.