Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: #StandUpForUkraine - Παγκόσμια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων

 

Την παγκόσμια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την Ουκρανία θα συνδράμει η Βου­λή-Τηλεόραση, μεταδίδοντας αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου στις 16:00 την εκδήλωση δωρητών, υπό μορφή συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, την οποία συνδιοργανώνουν η Πρόεδρος της Ευ­ρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Tριντό. Η εκδήλωση χορηγών θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, με τη συμμετοχή του Προέ­δρου της Πολωνίας κ. Άντρζει Ντούντα.

Στις 26 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσαν ότι ξε­κινά παγκόσμια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό τη στήριξη των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω της εισβολής, σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση Global Citizen για την προάσπιση των συμφερόντων του πολίτη. Στόχος της εκστρατείας «Stand Up For Ukraine» (Στηρίζουμε την Ουκρανία) #StandUpForUkraine είναι  να κινητοποιήσει κυ­βερνήσεις, ιδρύματα, καλλιτέχνες, εταιρείες και ιδιώτες με σκοπό να διαθέσουν κεφάλαια για την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες και την παροχή αρωγής στους πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους που χρήζουν άμεσης βοήθειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η εκστρατεία ανταποκρίνεται σε έκκληση για στήριξη που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, στις 8 Απριλίου θα ξεκινήσει η παγκόσμια εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. στην οποία καλλιτέχνες, ηθοποιοί, κωμικοί, κυβερνητικοί ηγέτες, ο ιδιω­τικός τομέας, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα θα ε­νώσουν τις δυνάμεις τους μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης για να βροντοφωνάξουν σε παγκόσμιο επίπεδο την ενότητα και την αλληλεγγύη τους προς την Ουκρανία και τους αν­θρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής. H εκστρατεία θα κορυφωθεί στις 9 Απριλίου με τη συζήτηση που συνδιοργανώνουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Tριντό και η οποία θα μεταδοθεί από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

#StandUpForUkraine

Αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου στις 16:00 στη Βουλή-Τηλεόραση

 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr