Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Όλα θα κριθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0: Όλα θα κριθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης»  

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτή την πρόκριση για τη ρεβάνς που θα γίνει σε λιγότερο από μία εβδομάδα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο ματς και είχαν τις στιγμές

τους, ενώ και ο ΠΑΟΚ όταν βρήκε τα πατήματα του είχε και αυτός κάποιες καλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο συντηρητικά και έδειξαν ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν, αφού υπάρχει και η ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά μετά τις 27 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε ότι στο Κύπελλο Ελλάδας ισχύει το εκτός έδρας γκολ. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και ήταν η ομάδα που πατούσε γερά στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να μεταφέρουν τη μπάλα στη δεξιά πλευρά και να βάλουν περισσότερο στο παιχνίδι τον Ροντρίγκες. Πράγματι έτσι έγινε με τον Αφρικανό εξτρέμ να παίρνει πάνω του όλες τις επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού. Αυτός δημιούργησε καλές στιγμές με τον Μασούρα να είναι ο τελικός αποδέκτης. Στο 10' μάλιστα σκόραρε ο Έλληνας ακραίος επιθετικός, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς ήταν πιο αποφασιστικοί στις μονομαχίες και ήταν αυτοί που είχαν υπό τον έλεγχο τους το παιχνίδι.

Από το 30' και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να πιέζει τους Πειραιώτες, οι οποίοι τους είχαν αφήσει τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από τα άκρα να δημιουργήσουν προβλήματα στον Ολυμπιακό. Και το κατάφεραν αυτό ειδικά από τη δεξιά τους πλευρά. Οι καλές συνεργασίες του Λύρατζη με τον Ζίβκοβιτς προκάλεσαν θέματα στον Ρέαμπτσιουκ, ενώ οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκαν και λάθη στη μεσαία γραμμή. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κίφι.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους φάνηκε να αφήνει τη μπάλα στα πόδια των παικτών του Λουτσέσκου. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πατούσαν πιο καλά στο γήπεδο, είχαν την κατοχή και έψαχναν τρόπους για να απειλήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο το οποίο ήταν και ανούσιο ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ανεβάσει την πίεση του για να βγάλει τον ΠΑΟΚ από την περιοχή του. Πράγματι αυτό έκαναν οι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών πιέζοντας τον ΠΑΟΚ και δυσκολεύοντας του την ανάπτυξη του.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έδειχνε διάθεση να ψάξει ή να προκαλέσει κάποιο λάθος και όχι να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Από ένα σημείο και μετά φάνηκε και οι δύο προπονητές να προσπαθούν να προστατεύουν τα μετόπισθεν. Όσο κυλούσε ο χρόνος έμπαινε στην εξίσωση και η ρεβάνς και η διαχείριση του αγώνα ήταν διαφορετική. Η είσοδος του Μιτρίτσα στο γήπεδο έδωσε στον ΠΑΟΚ άλλη ενέργεια, αφού κουβάλησε μπάλα και προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες απέφυγαν να πάρουν ρίσκο όσο το ματς πήγαινε προς το φινάλε του και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ - Κούρτιτς, Αουγκούστο - Ζαμπά (66' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς - Άκπομ (79' Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (87' Κούντε), Μπουχαλάκης - Μασούρας (90+3 Βρουσάι), Ροντρίγκες (79' Καρβάλιο), Τικίνιο (79' Ελ Αραμπί).