Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Πάσχα 2022-Έξοδος: Εγκαταλείπουν την Αθήνα με αυτοκίνητα και βαπόρια

Πάσχα 2022-Έξοδος: Εγκαταλείπουν την Αθήνα με αυτοκίνητα και βαπόρια  

Τριπλάσιοι σε αριθμό Αθηναίοι έχουν ήδη αποχαιρετήσει την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί για τη Μεγάλη Τρίτη. Το περσινό lockdown είχε κρατήσει τους περισσότερους κατοίκους του Λεκανοπεδίου… σπίτι, όπως ήταν και το σύνθημα της καμπάνιας. Η εικόνα αυτή όμως ανήκει στο παρελθόν και, παρά το αυξημένο μεταφορικό κόστος (και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το κόστος καυσίμων), οι πληρότητες των μειωμένων -σε σχέση με το 2019- δρομολογίων δημιουργούν αισιοδοξία.

Τη Μεγάλη Τρίτη αναχώρησαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου 15.650 επιβάτες – η συντριπτική πλειοψηφία από τον Πειραιά, 10.927 επιβάτες για Κρήτη, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα- σε 51 δρομολόγια που εκτελέστηκαν. Πέρσι, την αντίστοιχη μέρα, περίπου 4.500 άτομα είχαν αναχωρήσει σε 36 εκτελεσμένα δρομολόγια.

«Σήμερα αναμένεται να φύγουν πάνω από 13.500 άνθρωποι. Θα έχουμε 26 απόπλους για τον Αργοσαρωνικό, όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους. Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανηλίκους», ανέφερε μιλώντας στο Open ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης, εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αντίστοιχα, από τις δύο κύριες αρτηρίες της εθνικής οδού προς Κόρινθο και Λαμία κινήθηκαν 46.600 οχήματα, όταν το 2021 ήταν 34.200 και το 2020 -πάλι εν μέσω lockdown- ήταν 43.200. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τις πτήσεις να αναχωρούν γεμάτες. Αυξημένη είναι και η κίνηση και στα ΚΤΕΛ, καθώς πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να φύγουν με τα υπεραστικά λεωφορεία.