Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ο «χασάπης» της Μπούτσα: Ποιος είναι ο συνταγματάρχης που φέρεται να διέταξε την σφαγή αμάχων

 Ο «χασάπης» της Μπούτσα: Ποιος είναι ο συνταγματάρχης που φέρεται να διέταξε την σφαγή αμάχων  

Τα στοιχεία του «χασάπη» της Μπούτσα, του Ρώσου διοικητή που που φέρεται να ηγήθηκε της σφαγής που συντελέστηκε στην πόλη λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους Ουκρανούς

Πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου έχουν ονομάσει τον Αντισυνταγματάρχη Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ– ο οποίος ηγείται της 64ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που είχε καταλάβει την περιοχή – ως τον υπεύθυνο για τη ρωσική δραστηριότητα στη Μπούτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Μπούκα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δυνάμεις από την πέμπτη ξεχωριστή ταξιαρχία αρμάτων του 36ου στρατού της ρωσικής ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας, το 331ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, το 137ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 106ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, το 104ο και το 237ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 76ης μεραρχίας αεροπορικών επιθέσεων, ταξιαρχίες φρουράς ειδικού σκοπού και η 155η ξεχωριστή ταξιαρχία πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί κανένας διοικητής από αυτές τις δυνάμεις, πλην του Ομουρμπέκοβ.

Οι θηριωδίες που συντελέστηκαν στην Μπούτσα αναμένεται να συζητηθούν σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο θα απευθυνθεί και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι πρόκειται να πιέσει για να «αποδοθεί δικαιοσύνη». Έχοντας επισκεφθεί χθες για αυτοψία την πόλη της Μπούτσα, ο Ουκρανός πρόεδρος θα περιγράψει τις φρικτές εικόνες από εκεί, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου, καθώς και άλλα εγκλήματα που σημειώθηκαν στα βορειοανατολικά της χώρας, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τις περιοχές τους, όπως οι βιασμοί γυναικών και οι δολοφονίες παιδιών.