Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ενδιαφέρον Χρίστου Δήμα για την αναβαθμιση του βιολογίκου καθαρισμού στη Δυτική Κορινθία και την επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό έως το Δερβένι και τα Μαύρα Λιθάρια.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται, γραφείο και εσωτερικός χώρος 

 Αμέριστο είναι το ενδιαφέρον του  Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα για τη Δυτική Κορινθία και ιδίως για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής και ειδικά με την επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό έως το Δερβένι και τα Μαύρα Λιθάρια. Αναμφίβολα πρόκειται

 
 
 
 
 
 
 
 
                                       για  σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.  
Για το θέμα αυτό ο κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:
 
"Ενημερώθηκα σήμερα για την διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων στον Νομό Κορινθίας και ειδικότερα για το δυτικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου  Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
⚠️ Η επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό εως και το Δερβένι και τα Μαύρα_Λιθάρια και η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στο Ξυλόκαστρο, αποτελεί αναμφίβολα ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
✅ Η χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης θα συμβάλλει ώστε τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να έχει έναν σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.
✅ Συζητήσαμε επίσης για ενδεχόμενες συνέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αναπτυξης για την διαχείριση των αποβλήτων και την επιστημονική έρευνα και καινοτομία.
📍Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο."