Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η φρίκη του πολέμου: Νεκρός εντοπίστηκε ο μικρούλης Σάσα

 Η φρίκη του πολέμου: Νεκρός εντοπίστηκε ο μικρούλης Σάσα 

Ο Σάσα Γιάνκο, το παιδί με  το γλυκύτατο προσωπάκι που  είχε χαθεί από τις 10 Μαρτίου εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός.

Η μαμά του η Άννα ενημέρωσε: «Σήμερα βρήκαμε το πτώμα του Σάσα. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν, όσους βοήθησαν στην αναζήτηση, ευχαριστώ όλους για τις προσευχές και την πίστη σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Χάρη σε εσάς, ο γιος μου με συνάντησε. Ο Σάσα, ο μικρός μας άγγελος είναι ήδη στον ουρανό! Σήμερα η ψυχή του βρήκε γαλήνη…»

Η γιαγιά του Ζόγια, 60 χρονών που έμεναν μαζί αφού ο μπαμπάς του πολεμούσε στο μέτωπο και η μαμά του η Άννα έμεινε στην πόλη, το είχε πάρει από το χεράκι και έτρεχαν στα δάση στο Βισχορόντ στην Ουκρανία για να γλιτώσουν από τα ρωσικά στρατεύματα.

Γιαγιά και εγγονός έτρεχαν για μέρες μέχρι να φτάσουν στον ποταμό Δνείπερο και να περάσουν πιο δυτικά. Βρήκαν μια βάρκα για να περάσουν.  Στη μέση του ποταμού, η βάρκα ανατράπηκε. Πνίγηκαν όλοι. Τα πτώματα τους όμως δεν βρέθηκαν. Ο Σάσα ήταν αγνοούμενος από τις 10 Μαρτίου.

Η Άννα και ο μπαμπάς του πάντα είχαν την ελπίδα ότι το παιδί είναι καλά και θα βρεθεί ζωντανό. Η Άννα δημοσίευσε παντού φωτογραφίες του Σάσα για να προσπαθήσει να τον εντοπίσει.

Ακόμη και το «Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ στην Ελλάδα ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Σάσα, από τον συνεργαζόμενο φορέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά. Έβγαλε μάλιστα και σχετικό alert.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE), έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση όλων για την αποφυγή εξαφανίσεων Ουκρανών πολιτών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προστατευθούν, διασχίζουν Ευρωπαϊκά κράτη και μη. Η αναδημοσίευση της φωτογραφία του ανήλικου Alexander Shasha (ον.) Zdanovych Yakhno (επ). αποσκοπεί στην συνδρομή όλων μας για τον άμεσο εντοπισμό του.» έγραφε η ανακοίνωση.

Τελικά η αναζήτηση είχε τραγική κατάληξη.