Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 4/4-10/4 2022

  

Μεγαλώσαμε πια!

Δευτέρα, 4/4 στις 23:00 

  

Ένα ντοκιμαντέρ της Μάιτε Αλμπέρντι για μια παρέα 40χρονων φίλων, που είναι συμμαθητές όλη τους σχε­δόν τη ζωή. Έχουν βαρεθεί πια και δεν θέλουν να υπα­κούουν στον κανονισμό του σχολείου. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γι’ αυτούς. Έχουν σύν­δρομο Down και πρέπει να υφίστανται την απογοή­τευση να ζουν σαν να ήταν ακόμη δέκα χρονών. Τι συμβαίνει στα παιδιά που θέλουν να ενηλικιωθούν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν και απλώς γερνούν;





Τζον Χιούστον  -  Ο Άνθρωπος που Ήθελε

να Ζήσει μια Ζωή σαν Μυθιστόρημα

Τρίτη, 5/4 στις 23:00







Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του  Τζον Χιούστον, από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την ενασχόληση με την ερασιτεχνική πυγμαχία, ως την καταξίωσή του στον κόσμο της σκηνοθεσίας και του κινηματογράφου.










Έρωτας και Τέχνη: Τζόρτζια Ο' Κιφ

& Άλφρεντ Στίγκλιτς

Τετάρτη, 6/4 στις 23.30








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 7/4 στις 23:00








Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συ­ζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, με φόντο τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.​










Ραντεβού στο Παρίσι

Παρασκευή, 8/4 στις 22:00







Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντόνεν με τους: Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Γουόλτερ Ματάου (1963). Μια Αμερικανίδα πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον σύζυγό της, αλλά μαθαίνει ότι αυτός δολοφονήθηκε, ενώ χάθηκε και ένα μεγάλο χρη­ματικό ποσό, το οποίο είχε κλέψει. Προσπαθώντας να βγάλει άκρη, θα μπλεχτεί με μυστικούς πράκτορες, επι­κίνδυνους διώκτες και έναν γοητευτικό άνδρα που προ­σφέρεται να την προστατεύσει.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 9/4 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 9/4 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας

Σάββατο, 9/4 στις 21:00







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Λουίς Μπουνιουέλ σκηνοθέτησε την ταινία το 1972. Παρά τη σουρεαλιστική πλευρά της, η ταινία αποπνέει το πνεύμα των αρχών της δεκαετίας του ’70. Ο Μπου­νιουέλ, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για το πνεύμα του Μάη του 68, δεν κάνει, βεβαίως, μια πο­λεμική ταινία, αλλά ένα ειρωνικό και σατιρικό σχόλιο.










Λεβιάθαν

Σάββατο, 9/4 στις 23:00







Ρωσική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκιντσεφ με τους: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιαντόβα, Ρόμαν Μαντιάνοφ, Βλαντιμίρ Βντοβιτσένκοφ (2014). Ο Κόλια ζει με τη γυναίκα του και τον έφηβο γιο του σε μια πα­ραθαλάσσια πόλη του ρωσικού Βορρά. Όταν μαθαίνει πως ο διεφθαρμένος δήμαρχος σκοπεύει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ζητά από έναν φίλο του δικηγόρο να τον βοηθήσει. Η άφιξη του Ντιμίτρι από τη Μόσχα, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του Κόλια δραματικά.










Η Σου Έγινε Αόρατη

Κυριακή, 10/4 στις 17:30




Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Μάρκους Ντίντριχ (Γερμανία-Λουξεμβούργο 2018). Η 12χρονη Σου βρί­σκει καταφύγιο στα κόμικς με ηρωίδα τη Supermoon. Ταυτίζεται μαζί της μια και ο κόσμος γύρω της την α­γνοεί. Στο σχολείο την εκφοβίζουν, ο πατέρας της λεί­πει συχνά από το σπίτι και η μητέρα της, μια εκκεντρι­κή επιστημόνισσα, κυνηγά, μαζί με τη συνεργάτιδά της
Λένια, τον επτασφράγιστο ερευνητικό της στόχο: να συνθέσει έναν μαγικό ορό, που θα αποτελέσει πανάκεια κατά κάθε διαταραχής και ασθένειας.







 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία