Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 11/4-17/4 2022

  

Free to Run

Δευτέρα, 11/4 στις 23:00 

  

Ντοκιμαντέρ του Πιερ Μόρατ (Γαλλία, 2016). Είναι σχεδόν αυτονόητο σήμερα ότι όποιος θέλει να ασχολη­θεί με το τρέξιμο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευ­γάρι αθλητικά παπούτσια και την αντίστοιχη θέληση.
Πριν, όμως, από μόλις 50 χρόνια τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Το τρέξιμο θεωρείτο μια υπόθεση αποκλειστικά των ελίτ ανδρών αθλητών, που ανταγωνίζονταν μεταξύ τους στον στίβο. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την άγνωστη ιστορία του κινήματος του τρεξίματος και τον αγώνα για το δικαίωμα στο να τρέχουν ελευθέρα όλοι οι άνθρωποι -ειδικά οι γυναίκες- ενάντια στον συντηρη­τισμό των επίσημων αθλητικών σωματείων. 

 


Αλέν Ντελόν

Τρίτη, 12/4 στις 23:00







Γαλλικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Κολί (2015), που φέρνει στο φως άγνωστες  πτυχές της ταρα­χώδους ζωής του διάσημου ηθοποιού, μέσα από πολυά­ριθμα αποσπάσματα ταινιών και προσωπικών του συνε­ντεύξεων.










Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 13/4 στις 23:00








Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.









Η Ανατολή Έδυσε

Πέμπτη, 14/4 στις 21:30





Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαη­λιού (2019). Ο ομφάλιος λώρος Ελλάδας-Μικράς Ασίας κόπηκε απότομα. Το πώς, το πότε και πολλά γιατί, βα­σανίζουν την Ιστορία. Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από τον λόγο και τα συναισθήματα ενός πολεμικού α­νταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκλη­ρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται στο τέ­λος το ανθρώπινο δράμα.











Ηλέκτρα

Παρασκευή, 15/4 στις 22:00




Ελληνική ταινία βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη.  Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Πρωταγωνι­στούν: Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέ­λη, Μάνος Κατράκης (1962). Η Ηλέκτρα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγι­σθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της Ορέστη και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Η ταινία απέσπασε πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών, Αργυρή Δάφνη στο Φεστιβάλ Βερολί­νου, καθώς και υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξε­νόγλωσσης ταινίας.













Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 16/4 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 16/4 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Μίσος

Σάββατο, 16/4 στις 21:00







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ματιέ Κασσοβίτς γυρίζει "Το Μίσος" το 1995. Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών νεαρών φίλων σε μια φτω­χή συνοικία στα περίχωρα του Παρισιού και αποτελεί ένα πορτρέτο των άνεργων νέων της εργατικής τάξης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία και την πλήξη. Η ταινία απέσπασε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, προκάλεσε βίαιες αντιπαραθέσεις και προσέλ­κυσε περισσότερους από 2 εκατομμύρια θεατές.










Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα

Σάββατο, 16/4 στις 23:00








Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ (2014). Η Σαντρά, μια εργα­ζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα Σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να απο­ποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργο­δοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.










Από Τόπο σε Τόπο - Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων Κυριακή, 17/4 στις 12:00








Αφιέρωμα (Β’ Μέρος) στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων, με τους μεγάλους ευεργέτες, την πανάρχαια ιστορία και την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση. Λαο­γραφική Έρευνα - Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.












«Κυριακή των Βαΐων»

Κυριακή, 17/4 στις 17:30





«Κυριακή των Βαΐων», µια κορυφαία στιγµή της Μου­σικής και της Υµνογραφίας, µε τους Βυζαντινούς Χο­ρούς της Αγίας Ειρήνης Αθηνών.





 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία