Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Super League: Τα καυτά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας

 Super League: Τα καυτά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας 

Η αυλαία της κανονικής περιόδου της Super League πέφτει απόψε, με το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ να περιμένει τον κάτοχό του

Για δεύτερη σερί χρονιά από τότε που ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της χώρας μας αναδεικνύεται μέσω των πλέι-οφ, ο Ολυμπιακός μπαίνει με διψήφια διαφορά σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, χωρίς να αφήνει περιθώρια στους διώκτες του.

Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο +15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, με τους Ερυθρόλευκους να χρειάζονται μια σωστή διαχείριση αυτή της διψήφιας διαφοράς τους, προκειμένου να στεφθούν 47η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Τους Πειραιώτες θα ακολουθήσουν στα πλέι-οφ οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός, ωστόσο κάτω από τους Πράσινους η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Για την ακρίβεια, το έκτο και τελευταίο εισιτήριο βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ομάδες, και δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής να αλλάξει πολλές φορές χέρια.

Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ θα παίξουν 90 λεπτά ακόμη με έπαθλο την είσοδό τους στην εξάδα, εκεί όπου θα ψάξουν την υπέρβαση για το ευρωπαϊκό κουστούμι.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα καυτά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου: 

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, με τους Αρκάδες να είναι αυτοί που… καίγονται για το αποτέλεσμα. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν υπολογίζει τους Ρότα, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Γκαρσία.Οι τρεις πρώτοι είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Λιβάι είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ λόγω ενοχλήσεων. Στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Αρκάδες ο Οφρυδόπουλος συμπεριέλαβε τον Κορνέζο, ο οποίος αγωνίζεται στην ΑΕΚ Β'. Αναλυτικά στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμαντί, Σβάρνας, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Κορνέζος, Σιμάνσκι, Σιμόες, Φράνσον, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ και Τάνκοβιτς.

Ο Αστέρας ξεκινά με την μεγαλύτερη βαθμολογία καθώς βρίσκεται στην 6η θέση με 35 βαθμούς όμως έχει και το δυσκολότερο έργο καθώς φιλοξενείται στο «Σπύρος Λούης» από την ΑΕΚ. Οι Αρκάδες μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς ενώ προέρχονται από την βαριά ήττα με 5-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό. Με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είναι σίγουρα εξάδα, εκτός αν επιστραφούν οι βαθμοί στους Γιαννιώτες. Αν χάσει και στο ΟΑΚΑ από την Ένωση, ο Αστέρας μπαίνει στα πλέι-οφ με ήττες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική.

Αν έχουμε ισοβαθμίες, τα πάντα περιπλέκονται. Σε τριπλή ισοβαθμία, πάντως, με ΠΑΣ και ΟΦΗ στους 35 το πάνω χέρι το έχουν οι Αρκάδες. Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει να αντιμετωπίσει μόνο δύο απουσίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν έχει στη διάθεση του τον ανέτοιμο Καπίγια και τον Ιγκλέσιας, οι οποίοι έμειναν εκτός. Αναλυτικά στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Τιλίκα, Μουνάφο, Σανταφέ, Ριέρα, Κανελλόπουλος, Σίτο, Μπαράλες, Κρέσπι, Μπενίτο, Σονί.

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα

Τα πάντα στο στρατόπεδο του ΠΑΣ τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη σκιά του -5. Μετά την αφαίρεση των βαθμών το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά είναι στην 7η θέση με 34.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, τότε σίγουρα «κλειδώνει» μια θέση στην πρώτη εξάδα. Με τα σημερινά δεδομένα, αν ο ΠΑΣ «περάσει» από το Βόλο, τότε χρειάζεται από τον Αστέρα να μην κερδίσει την ΑΕΚ. Σε πιθανή δε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ, θα πάμε σε διαφορά των γκολ (+4 ο ΠΑΣ, -1 ο ΟΦΗ). Η ομάδα της Ηπείρου θα πάει σε αυτό το ματς με αρκετές απουσίες και συγκεκριμένα ο Ηρακλής Μεταξάς δεν έχει στη διάθεση του τους Εραμούσπε, Μορέιρα, Οικονομόπουλο, Λώλη, Κόντε, Κύρκο, Αθανασίου, Π. Τριάδη και Α. Τριάδη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή περίμενε ο Μεταξάς τα τεστ για τον κορονοϊό και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρωινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε με 14 ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας, Ποζνάνσκι, Καραγιάννης, Ρίζος, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Καραχάλιος, Λιάσος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Μπρένερ, Μίνα,

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Θεωρητικά οι Κρητικοί έχουν το πιο εύκολο έργο από τους προηγούμενους δύο, μιας και υποδέχονται στο «Γεντί Κουλέ» τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Όσο εύκολο έργο έχουν στα χαρτιά οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια, τόσο ξεκάθαρα είναι και τα πράγματα γι’ αυτούς σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική.

Κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία ένα είναι το αποτέλεσμα για τους Κρητικούς. Μόνο η νίκη. Ωστόσο, παράλληλα πρέπει να ρίχνουν το βλέμμα τους  σε Βόλο και ΟΑΚΑ.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της Κυριακής (6/3) έχει και το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό. Οι κιτρινόμαυροι πήραν πίσω τους 6 βαθμούς οι οποίοι τους είχαν αφαιρεθεί, βρίσκονται στην 4η θέση με 42 και προέρχονται από δύο σερί νίκες.  ριστικά χωρίς τον Φακούντο Μπερτόγλιο θα υποδεχτεί ο Άρης τον Ολυμπιακό την Κυριακή (6/3, 19:00) το βράδυ. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης τραυματίστηκε ο Αργεντινός επιθετικός με αποτέλεσμα να μην μπορέσει όλη την εβδομάδα να λάβει μέρος στις προπονήσεις των "κίτρινων". Έτσι και στην προπόνηση του Σαββάτου ο ποδοσφαιριστής ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με θεραπεία, αλλά είναι ένα πρόβλημα που δεν δημιουργεί μεγάλο θέμα στον Χερμάν Μπούργος, αφού όλη την εβδομάδα έχει προετοιμάσει την ομάδα του χωρίς τον Μπερτόγλιο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αργεντινό προπονητή έχει να κάνει με πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο καρτών. Συγκεκριμένα Μαντσίνι, Καμαρά, Ματίγια, Λούκας Σάσα και Ιτούρμπε είναι στο όριο και κινδυνεύουν να χάσουν ματς από τα πλέι οφ εάν τιμωρηθούν με τον Ολυμπιακό.Αναλυτικά στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Λούκας Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπερς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μαντσίνι, Ντιαγέ, Ματίγια, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Πάλμα, Λούμορ, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λόπεθ, Μάνος.

 Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να τερματίσουν επί δεύτερο συναπτό έτος αήττητοι στην κανονική διάρκεια. Παράλληλα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει ρεκόρ βαθμών σε πρωτάθλημα 14 ομάδων και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του συλλόγου.   η ερυθρόλευκη αποστολή: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ο. Μπα, Μανωλάς, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Κούντε, Φαντιγκά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Λόπες, Ροντρίγκες, Μασούρας, Ελ Αραμπί. Εκτός οι Αγκιμπού, Φορτούνης, Ονιεκουρού, Κανέ, Καρμπόβνικ, Ρέαμπτσιουκ (τιμωρημένος), Αβραάμ, Τικίνιο, Παπασταθόπουλος (τιμωρημένος), Σουρλής, Καραργύρης.

Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με στόχο να μείνει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού ενώ οι πράσινοι θέλουν να μπουν στα πλέι οφ με την μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες θέλει να επιστρέψει στις νίκες στην Λαμία η οποία μετρά πέντε σερί ήττες, βρίσκεται στην 13η θέση και έχει τεράστια ανάγκη από βαθμούς.

Τέλος, Ιωνικός και Παναιτωλικός βρίσκονται στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα και θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

 

Η βαθμολογία της Superleague 1

1

Ολυμπιακός

25

46-12

65

2

ΠΑΟΚ

25

49-25

50

 

3

ΑΕΚ

25

40-27

43

 

4

Άρης

25

26-20

42

 

5

Παναθηναϊκός

25

39-22

39

 

6

Αστέρας Τρίπ.

25

26-27

35

 

7

ΟΦΗ

25

31-32

34

 

8

ΠΑΣ Γιάννινα

25

28-24

34

 

9

Βόλος ΝΠΣ

25

20-21

29

 

10

Παναιτωλικός

25

25-38

29

 

11

Ιωνκός

25

25-32

26

 

12

Ατρόμητος

26

27-45

23

 

13

ΠΑΣ Λαμία

25

19-35

18

 

14

Απόλλων Σμ.

25

 9 -47

13