Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα αγροτικά ζητήματα της Κορινθίας

 

Τα αγροτικά θέματα της Κορινθίας ήταν το βασικό θέμα εκδήλωσης που οργάνωσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κορινθίας, σε συνεργασία με την οργάνωση μελών της Σικυώνας, στο δημοτικό θέατρο του Κιάτου.

Μίλησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής.

Συντόνισε ο Χαράλαμπος Κασίμης, πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός και ο συντονιστής του τμήματος αγροτικής πολιτικής του κόμματος, Φώτης Κουρεμπές.

Προηγήθηκε συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους της περιοχής, παρουσία εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων.

Αναδείχθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των υδάτινων πόρων για την άρδευση, με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, με το έργο του φράγματος του Ασωπού, με την εφαρμογή πρακτικών ορθής γεωργίας, με την εκπαίδευση των αγροτών, με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, με τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Οι ομιλητές, άκουσαν τα αιτήματα και γνωστοποίησαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Εξετάστηκαν και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελιές, με την κορινθιακή σταφίδα, με την κτηνοτροφία, με την ΚΑΠ, με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσκεψη – περιοδεία, σε κτηνοτροφικές μονάδες της ανατολικής Κορινθίας, πραγματοποίησε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτής Καστοριάς και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, περιλάμβανε επισκέψεις σε καφενεία και συζήτηση με τους κτηνοτρόφους των περιοχών (Στεφάνι, Χιλιομόδι), επίσκεψη και συζήτηση με επιχειρηματίες σε κτηνοτροφικές μονάδες (Σπαθοβούνι), καθώς και συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Οινοπαραγωγών Νεμέας και τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας.

Σε όλες τις συναντήσεις, έγινε διεξοδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κορίνθιοι κτηνοτρόφοι και αμπελοκαλλιεργητές, καθώς και στις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός πρωτογενής τομέας να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις του μέλλοντος.