Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Κάρτα Μέλους: Αρχαία και Νεότερα Μνημεία στον καιρό της Κλιματικής Αλλαγής

   

Το προγράμματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση και προστασίας της πολιτιστικής κλη­ρονομιάς παρουσιάζει η εκπομπή «Κάρτα Μέλους», που θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο 19 Μαρ­τίου στις 12 και μισή το μεσημέρι​, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Χρη­ματοδοτούμενα και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα προγράμματα αυτά έχουν ως αντι­κείμενο μνημεία της αρχαίας και της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς. 

 Η Ματρώνη Δικαιάκου συνολεί για το πρόγραμμα ολοκληρωμένων σχεδίων

διαχείρισης για αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και ιστορικά σύνολα, με την Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνι­κού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Ελένη Μαΐστρου, Πρόεδρο του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας και την πρώην Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο Κρή­της Φανή Μαλλούχου-Tufano, Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως. 

 Το πρόγραμμα του ECOCITY "Μνημεία σε Άμυνα" παρουσιάζουν η Αντιπρόεδρος της ορ­γάνωσης και Συντονίστρια του Έργου Χριστιάνα Πειρασμάκη, ο Καθηγητής Μιχάλης Πετρά­κης, Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την Κλιματική Αλλαγή και η Μαργαρίτα Καραβασί­λη, επιστημονική επιμελήτρια του Έργου "Μνημεία σε Άμυνα".

​Παρεμβαίνουν ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλο­ντος και κυκλικής οικονομίας και Πρόεδρος του Ευέλικτου Μηχανισμού Γιώργος Κρεμλής και ο Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, Διευθυντής του Προγράμματος Ανασκαφής και Αναστήλωσης της αρχαίας Μεσσήνης.

 

Κάρτα Μέλους

Αυτό το Σάββατο 19/3 στις 12.30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035