Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΑΠΟ 8/3 ΕΩΣ 13/3 2022

  

Ο Κατάλογος του Γκέρινγκ

Τρίτη, 8/3 στις 23:00 

Ντοκιμαντέρ  σε σκηνοθεσία Λώρενς Τεριώ (Γαλλία-Βέλγιο 2019). Για πάνω από μια δεκαετία ο Χέρμαν Γκέρινγκ, το νούμερο δύο στην ιεραρχία των Ναζί, συ­γκέντρωνε πάνω από 5.000 έργα τέχνης. Το έκανε από προσωπικό ενδιαφέρον για την τέχνη ή λειτουργούσε στην υπηρεσία του ναζιστικού καθεστώτος; Σε αυτό και σε πολλά άλλα σχετικά ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ, μέσα από αναφορές σε ένα εκτενές αρχειακό και φωτογραφικό υλικό.




Έρωτας και Τέχνη:

Γκέρντα Τάρο και Ρόμπερτ Κάπα

Τετάρτη, 9/3 στις 23.30







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 10/3 στις 23:00







Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συ­ζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Στο επίκεντρο η ανάδειξη του νομοθετικού έργου, πα­ρακολουθώντας ταυτόχρονα τις εξελίξεις σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.










Η Ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας σε Χρώμα

Βασιλική Οικογένεια (3/3)

Παρασκευή, 11/3 στις 21:00








Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, που αναδεικνύει καί­ρια σημεία της Βρετανικής ιστορίας του 20ου αιώνα, μέσα από επιχρωματισμένο, σπάνιο αρχειακό υλικό.










Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων

Παρασκευή, 11/3 στις 22:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Σίλβα Κοσίνα (1965). Η Ιουλιέτα, μια μεσόκοπη κυρία του καλού ιταλικού κόσμου, την οποία απατά ο σύζυγός της, μά­χεται με τα φαντάσματα των νεανικών της αναμνήσε­ων, αλλά και με αληθινά πνεύματα, που την έχουν στοιχειώσει, οδηγώντας την σε κρίση ταυτότητας.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 12/3 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελί­ξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοί­ρα.











Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 12/3 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Βασίλισσα Μαργκό

Σάββατο, 12/3 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστι­κά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνι­κό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η "Βασίλισσα Μαργκό" κυκλοφόρησε στους κινηματο­γράφους το 1994. Αν και ταινία εποχής, αντανακλά το σύγχρονο πνεύμα, καθώς οι δημιουργοί της αναγνωρί­ζουν ότι η έμπνευσή τους προήλθε από το θάνατο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν, τη σφαγή στην Τιμισοά­ρα της Ρουμανίας και τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιου­γκοσλαβία. Έτσι η "Βασίλισσα Μαργκό" αποπνέει την αγριότητα των παραπάνω γεγονότων.










Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι Σάββατο, 12/3 στις 23:00








Φινλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γιούχο Κουο­σμάνεν με τους: Γιάρκο Λάχτι, Ούνα Αϊρόλα, Ιρο Μιλό­νοφ (2016). Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι, ένας καλοσυνάτος επαρχιώτης, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Ελσίνκι για τον παγκόσμιο πυγμαχικό τίτλο. Και ενώ πρέπει να συγκεντρωθεί στην προπόνηση και να χάσει βάρος, αυτός συνειδητοποιεί ότι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια. Μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμ­μα» του Φεστιβάλ Καννών.












Από Τόπο σε Τόπο - Μικρά Ασία

Κυριακή, 13/3 στις 12:00





Ιστορικό Αφιέρωμα στους πρόσφυγες της Μικράς Ασί­ας και στην πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά. Λα­ογραφική Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Αδελφές: Το Καλοκαίρι που

Ανακαλύψαμε τις Υπερδυνάμεις μας

Κυριακή, 13/3 στις 17:30







Νορβηγική νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία των Σίλιε Σαλομόνσεν και Άριλντ Έστιν Όμουντσεν (2020). Η εννιάχρονη Βέγκα και η πεντάχρονη αδελφή της, η Μπίλι, φεύγουν για εκδρομή και διανυκτέρευση στο δάσος. Όλα μοιάζουν υπέροχα, μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς τους χτυπά τον αστράγαλό του και τα δύο κορίτσια είναι υποχρεωμένα να αναζητήσουν βοή­θεια. Ο αρχικός πανικός τους, όμως, σύντομα υποχω­ρεί, καθώς υπερνικούν κάθε φόβο και ανακαλύπτουν τις υπερδυνάμεις τους.





Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία