Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 28/3-3/4 2022

  

Λα Τσάνα

Δευτέρα, 28/3 στις 23:00 

  

Δύο πράγματα χρειάζονται για να χορέψει κανείς φλα­μένκο: ρυθμό και ψυχή - και το ντοκιμαντέρ της Λου­τσία Στόιεβιτς έχει και από τα δύο. Το εκστατικό πορ­τρέτο της μεγαλύτερης σταρ του ανδαλουσιανού χο­ρού, μιας τσιγγάνας βασίλισσας με το όνομα Αντόνια Σαντιάγο Αμαδόρ, ακολουθεί τα αποφασιστικά της βήματα, καθώς αυτή επιστρέφει στη σκηνή για μια τελευταία παράσταση μετά από δύο δεκαετίες σιωπής. 





O Μυστηριώδης Ζωρζ Μελιέ

Τρίτη, 29/3 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ  σε σκηνοθεσία Έρικ Λανγκ. Ένα συναρ­παστικό πορτρέτο του Ζωρζ Μελιέ, του πρωτοπόρου
κινηματογραφιστή και ταχυδακτυλουργού, που οι και­νοτομίες του άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην εξέλιξη της έβδομης τέχνης.









Έρωτας και Τέχνη:  Πάουλα Μκέκερ

 & Ότο Μόντερσον

Τετάρτη, 30/3 στις 23.30







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Ο Πατέρας μου, Σταμάτης Κ. Μανούσης

Πέμπτη, 31/3 στις 22.00





Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Κώστα Μαχαίρα. Αφιέ­ρωμα στην ζωή και το έργο του Σταμάτη Κ. Μανούση. Πρόκειται για ένα αφήγημα ζωής, το οποίο ξετυλίγεται μέσα από την κριτική ματιά των φίλων και πολιτικών που τον γνώρισαν. Ο Σταμάτης Κ. Μανούσης, με κα­ταγωγή από την Κω, ήταν οφθαλμίατρος και υπηρέτη­σε ως βουλευτής Δωδεκανήσου και υπουργός τη δεκα­ετία του '60. Διακρίθηκε για την φιλανθρωπική, πα­τριωτική του δράση και την προσφορά του στην Κω.














Γιοζίμπο

Παρασκευή, 1/4 στις 22:00







Ιαπωνική ταινία σε σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα με τους: Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμούρα, Τατσούα Να­καντάι (1961). Ο Σαντζούρο, ένας φτωχός περιπλανώ­μενος σαμουράι, εκμεταλλεύεται προς όφελός του τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο αντίπαλες οικογέ­νειες, που λυμαίνονται ένα χωριό στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 2/4 στις 18:00







Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 2/4 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Άι Βασίλης είναι Λέρα

Σάββατο, 2/4 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. «Ο Άι Βασίλης είναι Λέρα» αποτελεί την κινηματογραφι­κή μεταφορά ενός θεατρικού έργου από το γαλλικό θίασο "Le Splendid". Η ταινία μιλάει χωρίς ταμπού για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τα φιλαν­θρωπικά ιδρύματα και την κοινωνική υποκρισία.










Ο Εγωιστής Γίγαντας

Σάββατο, 2/4 στις 23:00








Aγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κλίο Μπάρναρντ με τους: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ (2013). Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να πε­ριφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμά­σουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων.













Λέγε με Κοτσύφι

Κυριακή, 3/4 στις 17:30





Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Πάβελ Μιρζόεφ (Ρωσία 2020). Με μια πρώτη ματιά, ο Κόστια είναι ένας συνηθισμένος 14χρονος Ρώσος. Δεν τα πολυκα­ταφέρνει στο σχολείο, οι γονείς του είναι στα χωρί­σματα, ο ίδιος δεν έχει πολλούς φίλους, ώσπου μια μέρα βρίσκει έναν ξεχωριστό φίλο στο διαδίκτυο… 





 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία