Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Καταχειροκροτήθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση για τον εορτασμό της της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δερβένι (Φωτογραφίες-video)

  



Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεόδωρος Μπακόλης,   οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, Σωματεία & Συλλόγους κλπ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κ. Τσάκου Κωνσταντίνα.
 

Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.


Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση των Σχολείων του Δερβενίου, προπορευομενης της Φιλαρμονικής, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Κατά τη παρέλαση η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε τα πατριωτικά εμβατήρια "Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"  και "ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ", σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο καταχειροκροτούμενη. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ