Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

200+1 χρόνια μετά... " Τα Πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης"

  

200+1 χρόνια μετά...
Τιμούμε την ιστορία του τόπου μας και την μεγάλη προσφορά του στην Εθνική Παλιγγενεσία. Ο Σύλλογος "Αναγέννησις" για άλλη μια φορά με τιμά όταν εμπιστεύεται τα κείμενά μου στο θεατρικό δρώμενο για την ανάδειξη της Επανάστασης εδώ στα ανατολικά του νομού Αχαΐας. Έτσι, για 4η χρονιά συμπορευόμαστε με παλιούς και νέους συνεργάτες, με τους ερασιτέχνες όλων των ηλικιών που δίνουν ψυχή στη σκηνή του ιστορικού Συλλόγου, πάντα με την ψαγμένη σκηνοθετικά ματιά του Χρήστου Ασημακόπουλου που εστιάζει στον άνθρωπο που ενεργεί εν τω κόσμω του 19ου αιώνα.
Σας προσκαλούμε σε αυτόν τον οφειλόμενο αγιασμό μνήμης προς τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ελευθερίας μας.
Τη φετινή χρονιά θα σας παρουσιάσουμε ιστορικά επεισόδια που περιόδεψαν σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδος, στο Ζάλογγο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και νέα επεισόδια που φωτίζουν τη Μάχη της Ακράτας και τη νίκη των ενοποιημένων ελληνικών δυνάμεων από τα Καλάβρυτα, τον Χελμό, τα Χασοχώρια, τα Ζαχολίτικα ως το δέλτα του ποταμού Κράθη.
Α΄ παράσταση: Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, 25 Μάρτη 2022
Β΄ παράσταση: Ζαρούχλα, 3 Απριλίου 2022
 

Πολιτιστικός Σύλλογος "Αναγέννησις" Ακράτας.