Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΚΙΑΤΟ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

  

Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ παρουσιάζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 11,00 π.μ., στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ, την ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΤΟ 1922” με ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΔΡ ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΑΛΚΙΔΗ.

Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία της Ιστορίας και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών. Έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για την συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Εθνικών Κοινοτήτων.

Ασχολείται ερευνητικά με το ζήτημα της ανάδειξης και διεθνοποίησης  της Γενοκτονίας, με τα εγκλήματα από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, με τα θέματα   του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου, της Μακεδονίας, καθώς και με τις οικονομικές και κοινωνικές πτυχές της σύγχρονης Ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια, στον Εύξεινο Πόντο και την ανατολική Μεσόγειο. 

Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο  και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία  της Ελληνικής Δημοκρατίας και το  Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας  για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση   στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Τα κείμενα  του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν δημοσιευθεί σε αυτοτελείς μελέτες, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν μεταφρασθεί στην αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, αρμενική, ρωσική, ρουμανική, αλβανική και τουρκική γλώσσα. 

Γρηγόρης Κλαδούχος