Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την εκδημία του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη θλίψη του εξέφρασε ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη. Ο κ. Τασούλας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας εξέχων πολίτης αυτής της χώρας, πρότυπο ήθους και αγωνιστικότητας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης πέρασε στην ιστορία, με τους αγώνες του για την προάσπιση του Δικαίου και της Δημοκρατίας. Έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με την  αποφασιστική συμβολή του στην αποκάλυψη των ενόχων στη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και την αντιδικτατορική του δράση. Η δημόσια παρουσία του ως Ανώτατος Δικαστικός, αλλά και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την περίοδο 1985-1990, υπαγορεύτηκε πάντα από την αίσθηση μέτρου, την προσήλωση στην νομιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης στην άσκηση των καθηκόντων του. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»  

Η Βουλή των Ελλήνων, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος. Ο Προεδρεύων, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, απευθυνόμενος στο Σώμα τόνισε:

«Εκφράζοντας, πιστεύω, την κοινή συγκίνηση όλων μας, για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, θα ήθελα, εκ μέρους όλων των πτερύγων της Βουλής των Ελλήνων και του Προεδρείου, να καταγράψω τον σεβασμό μας γι’  αυτόν τον  Έλληνα ευπατρίδη,  που υπηρέτησε υποδειγματικά το δημόσιο βίο, που τίμησε το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με παρρησία και θάρρος, έχοντας στο επίκεντρο και τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Αιωνία η μνήμη του, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».