Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου " Ο Ίβυκος" με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», κ. Ιωάννης Κακούρος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022.

Εκτέθηκαν αναλυτικά οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι την τελευταία διετία καθώς, λόγω της υφιστάμενης πανδημίας, ανεστάλη η λειτουργία τους κατά την διάρκεια και των δύο περιόδων καραντίνας που επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση, για μεγαλύτερα όμως διαστήματα σε σύγκριση με άλλους φορείς και κλάδους, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους και την μείωση των εσόδων τους, δημιουργώντας έτσι, μια κατάσταση απειλητική προς τη βιωσιμότητα και την συνέχιση των δράσεών τους.

Ο κ. Κακούρος τόνισε τις συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου, τόσο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, κατά την οποία προσάρμοσε τις δράσεις του στα νέα δεδομένα, παρουσιάζοντας μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων λαογραφικού περιεχομένου καθώς και χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιών για παιδιά, όσο και μετά την άρση της καραντίνας, συσπειρώνοντας εκ νέου και μετά από μεγάλη περίοδο αποχής, το χορευτικό του δυναμικό και πραγματοποιώντας δύο μεγάλες θεματικές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις:

  • τον Ιούλιο 2021, την παράσταση «Από το γένος στο Έθνος» στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και τον Δήμο Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και
  • τον Σεπτέμβριο 2021, την παράσταση «Μάχη της Περαχώρας-Μνημονικοί Τόποι του ‘21», στο πλαίσιο των εορτασμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Κλείνοντας την συνάντηση, συζητήθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός κοινών πολιτιστικών δράσεων το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα εμπλουτίσουν την προσφορά μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

 

 Λουτράκι, 10/02/2022

Το Δ.Σ. του Ίβυκου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ

«Ο ΙΒΥΚΟΣ»          

Αγίου Ιωάννου 10 & Κολοκοτρώνη

Λουτράκι Κορινθίας, 203 00