Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 28/2-6/3 2022

 Η Δυναστεία των Τσιρκολάνων Δευτέρα, 28/2 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Άντερς Ρις Χάνσεν με τους Πάτρικ Μπερντίνο, Μαριλού Κάσελι (2014). Ο ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα τσίρκο στην Ευρώ­πη έχει ένα όνειρο: να εξασφαλίσει τη συνέχεια της δυναστείας του μέσω του γάμου του εγγονού του με την αρτίστα του τσίρκου. Τα πάντα δείχνουν ότι πηγαί­νουν σύμφωνα με το πλάνο, όμως ο συνδυασμός εργα­σίας και συναισθήματος αποδεικνύεται μια περίπλοκη υπόθεση...


Οι Πορείες Θανάτου των Ναζί, 1944-1945

Τρίτη, 1/3 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Βιρτζίν Λίνχαρτ (Γαλλία 2019). Λίγο πριν από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πο­λέμου, οι Ναζί διέταξαν την μετακίνηση αιχμαλώτων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ανατολικής Ευ­ρώπης στη Γερμανική ενδοχώρα. Έτσι, ξεκίνησε μια πορεία 700.000 ανθρώπων, εκ των οποίων περίπου οι 300.000 πέθαναν από τις κακουχίες ή δολοφονήθηκαν. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε ένα από τα σκοτεινότερα κεφάλαια του Γ' Ράιχ, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους επιζήσαντες.










Έρωτας και Τέχνη

Ζαν Εμπιτέρν και Αμεντέο Μοντιλιάνι

Τετάρτη, 2/3 στις 23.30







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 









Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 3/3 στις 23:00








Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Διά­σκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, με φόντο τη Ρωσι­κή εισβολή στην Ουκρανία.









Η Ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας σε Χρώμα:

Αυτοκρατορία (2/3)

Παρασκευή, 4/3 στις 21:00







Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, που αναδεικνύει καί­ρια σημεία της Βρετανικής ιστορίας του 20ου αιώνα, μέσα από επιχρωματισμένο, σπάνιο αρχειακό υλικό.









Οι Βιτελόνι

Παρασκευή, 4/3 στις 22:00








Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Γκούναρ Μπγιέρνστραντ, Φράνκο Ιντερλέγκι, Αλμπέρτο Σόρντι, Φράνκο Φαμπρίτσι, Λεοπόλντο Τριέστε, Ρικάρντο Φελίνι (1953). Στην παραθαλάσσια πόλη του Ρίμινι, πέντε αργόσχολοι τριαντάρηδες, που ζουν σε βάρος των γονιών τους, ξοδεύουν άσκοπα τις μέρες τους, παίζοντας μπιλιάρδο, κυνηγώντας κορί­τσια, στήνοντας φάρσες. Χρυσός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 5/3 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελί­ξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοί­ρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 5/3 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Λιμάνι της Χάβρης

Σάββατο, 5/3 στις 21:00






Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. «Το Λιμάνι της Χάβρης» του Φινλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Αφρι­κανού αγοριού, που παράνομα καταφθάνει στο λιμάνι της Νορμανδίας και βρίσκει προστασία σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Η ταινία επικεντρώνεται στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη των αρ­χών του 21ου αιώνα και στις τραγικές συνέπειες που δημιουργεί.









Dogman

Σάββατο, 5/3 στις 23:00







Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόνε με τους: Μαρτσέλο Φόντε, Εντουάρντο Πέσε, Άνταμο Ντιονίζι (2018). Ο Μαρτσέλο είναι ιδιοκτήτης ενός μα­γαζιού φροντίδας σκύλων, αλλά παράλληλα διακινεί και ναρκωτικά. Προσπαθεί να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, όμως η σχέση του με έναν ασταθή και βίαιο πρώην πυγ­μάχο θα του δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.










Ανεμοθύελλα (1)

Κυριακή, 6/3 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Κάτια Βον Γκάρνιερ (Γερμανία 2013). Η Μίκα, μια έφηβη με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, μαθαίνει ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με τη γιαγιά της, που μένει στις εγκαταστάσεις ενός ιππικού ομίλου. Εκεί θα ανακαλύψει το ενδιαφέρον της για τα άλογα, θα χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ανεμοθύελλα - το πιο ατίθασο άλογο του στάβλου - και θα βρει σε τι είναι πραγματικά καλή.


Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία