Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-0: Ζωντανοί για την εξάδα οι Ηπειρώτες

 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-0: Ζωντανοί για την εξάδα οι Ηπειρώτες 

Πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με σκορ 1-0 της Λαμίας στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Το γκολ του Πίρσμαν στο 44ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Ηπείρου και την κρατάει ζωντανή στην προσπάθεια της να μπει στα πλέι οφ. Αντίθετα η Λαμία μετά από αυτή την ήττα βυθίστηκε κι άλλο στη βαθμολογία και είδε τον Ατρόμητο να την προσπερνάει.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Το συγκρότημα του Μεταξά έδειχνε να είναι πιο επιθετικό και να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι απέναντι στη Λαμία που είχε παραταχθεί με τρεις στόπερ. Στο πρώτο ημίχρονο η βροχή έπεφτε με μεγάλη ένταση, ενώ οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Τελικά ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ στο 44ο λεπτό της αναμέτρηση με τον Προβυδάκη να μην απομακρύνει καλά τη σέντρα του Ντομίνγκεθ και ο Πίρσμαν από καλή θέση πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και να κάνει τη Λαμία πιο επιθετική. Εγκατέλειψε το σχήμα με τους τρεις στόπερ το οποίο δεν λειτούργησε και είδε την ομάδα του να κινείται καλύτερα στο γήπεδο. Το συγκρότημα της Φθιώτιδας έβγαλε μεγάλη πίεση σε όλο το γήπεδο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Η εικόνα της Λαμίας άλλαξε, αλλά από την άλλη δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις για να σκοράρει. Μάλιστα ο ΠΑΣ ήταν αυτός που άγγιξε το 2-0 στο 75' με τον Περέα να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα και να πασάρει στον Μορέιρα, ο οποίος έχοντας μπροστά του όλο το τέρμα σούταρε πάνω στον Γκαραβέλη. Η Λαμία απάντησε στο 77' με τον Μπεχαράνο, αλλά ο Λοντίγκιν είπε "όχι". Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο ΠΑΣ πήρε μία σημαντική.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Σνάιντερ (82' Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος (72' Μορέιρα), Γκαρντάβσκι - Περέα (88' Παντελάκης), Ντομίνγκεθ

ΛΑΜΙΑ : Γκαραβέλης - Αντέτζο, Λούκας, Μαζουλουξής (46' Μπανγκουρά)- Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Ντελ Πίνο (78' Ελευθεριάδης), Γκέντσογλου (54' Νούνιες), Σαραμαντάς (62' Ορτέγκα)- Τσούκαλος, Βέλλιος (54' Αραμπούλι).