Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΟΦΗ - Βόλος 2-1: Με δύο «μπαλωθιές», σε... ματσάρα, οι Ηρακλειώτες ολοταχώς για εξάδα! / Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: «Ελεύθερος σκοπευτής» ο Ιωαννίδης

Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στην, εντυπωσιακή (λόγω θεάματος κι ανταγωνιστικότητας), αναμέτρηση του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» κόντρα στον Βόλο με σκορ 2-1.

Με γκολ των Βούρου (19' κεφαλιά από φάουλ του Λάμπρου) και Τοράλ (33' από ασίστ με το... τακούνι του Νέιρα) προηγήθηκε η ομάδα του Νιόπλια (που προερχόταν από απραξία 9 ημερών και την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ίδιο γήπεδο), αλλά η ομάδα της Μαγνησίας δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.


Ενδιάμεσα (30') είχε δοκάρι με τον Φαν Βέερτ, ενώ μείωσε στην επανάληψη, όταν εμφανίστηκε βελτιωμένη, με τρομερή ατομική προσπάθεια και σουτ του Φερνάντες (51').

Μάλιστα παρότι έπαιζαν από το 70' με 10 λόγω αποβολής του Φερνάντες οι φιλοξενούμενοι έμειναν «ζωντανοί» ως το φινάλε στη διεκδίκηση του τριπόντου αφού το δοκάρι σταμάτησε τον Νέιρα (81') κι ο Κλέιμαν απέκρουσε πέναλτι του Λάμπρου (86')!

Μάλιστα στις καθυστερήσεις χρειάστηκαν τ' αντανακλαστικά του Επασί για να μην ισοφαρίσουν οι Βολιώτες σε προσπάθεια του νεοεισελθόντα Ροσέρο.

Έτσι ο Βόλος έμεινε στο -4 από τους Ηρακλειώτες γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα μετά από 3 αγωνιστικές (2ν. - 1 ισοπ.) 

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75’ Στάικος) – Νέιρα (89’ Ουές), Τοράλ (68’ Λουίζ Φελίπε), Λάμπρου (89’ Μπουζούκης) – Ντουρμισάι (69’ Γκαγιέγκος).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν –Γκιουλέν (72’ Μπαρτόλο), Άλχο Σοάρες (46’ Νίνης), - Ρομέρο (89’ Ροσέρο), Φεράρι Μπαριέντος, Φερνάντες, - Τσοκάνης, Ρεγκατέν (61’ Κορέα) - Φαν Βέερτ.

Από την άλλη πλευρά η Λαμία «πλήρωσε» το κακό πρώτο ημίχρονο, όπου είχε σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού της, αλλά και τις τέσσερις απουσίες βασικών παικτών (Ρόμανιτς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Σαραμαντάς).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε τους φιλοξενούμενους από πολύ ψηλά με συνέπεια να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια της με τους Παλάσιος, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς να αλλάζουν θέσεις και να είναι δραστήριοι.

Προηγήθηκε με κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 3’ και συνέχισε να «σφυροκοπά» την άμυνα της Λαμίας, χάνοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες.

Από το 35’ και μετά όμως έπεσε ο ρυθμός με τους «πράσινους» να κάνουν λάθη πολλά, αλλά να μην κινδυνεύουν, μια και η Λαμία αδυνατούσε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι της.

Στο 66’ η Λαμία έγινε ακόμα πιο επιθετική με τον Βέλλιο να παίρνει τη θέση του Καραμάνου και να αλλάζει τον σχηματισμό της σε 4-4-2.

Την ίδια στιγμή ο Κουρμπέλης πέρασε αντί του Γκατσίνοβιτς με τον Παναθηναϊκό να αρχίζει να κερδίζει μέτρα και να ξυπνά από τον… λήθαργο.

Το γκολ του Ιωαννίδη στο 82’ «σφράγισε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, καθώς στον εναπομείναντα χρόνο η Λαμία δεν μπόρεσε καν να απειλήσει, μια και οι παίκτες της αναλώθηκαν στην προσπάθεια να φτάσουν απλώς έξω από την περιοχή του Διούδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης- Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες- Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες- Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (λ.τ. 57’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ-Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ -Τζανδάρης, Νούνιες (78’ Νινούα )- Ταϊρόν (λ.τ. 19’ Αραμπούλι), Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος) - Καραμάνος (66’ Βέλλιος)