Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Επαφές του Κώστα Κόλλια με τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών της Κορινθίας

 

Επαφές με παράγοντες του ΕΛΓΑ είχε ο βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός της περασμένης Άνοιξης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Εξετάστηκαν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις των αγροτών, μετά και το κύμα καύσωνα του καλοκαιριού. Ο κ. Κόλλιας  δήλωσε:

 “Μετά τις πληρωμές υπολοίπων προκαταβολών και τις εξοφλήσεις που έλαβαν χώρα, στις 7 και 23 Δεκεμβρίου, επικοινώνησα με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ Πάτρας, καθώς και με στελέχη των αρμόδιων διευθύνσεων πληρωμών, στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού, προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία της καταβολής των αποζημιώσεων για τις ζημιές από καύσωνα στους αγρότες της Κορινθίας. Το θέμα με έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως, καθώς οι δυσμενέστατες επιπτώσεις που έχει προξενήσει ο καύσωνας στον αγροτικό κόσμο είναι κάτι παραπάνω από ορατές.

Οι απαντήσεις που έλαβα, είναι εξαιρετικά θετικές και επιβεβαιώνουν την θέση του ΕΛΓΑ, ότι οι οφειλόμενες αποζημιώσεις, πρέπει να καταβάλλονται το ταχύτερο δυνατό. Όλοι τους με διαβεβαίωσαν, ότι, οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις από καύσωνα, έχουν ήδη ξεκινήσει και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό, επί των συνολικών αποζημιώσεων.

Με χαροποιεί ιδιαιτέρως το ότι για πρώτη φορά, και κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίνεται απόλυτα στο θεσμικό του ρόλο, πραγματοποιώντας πιστώσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του κυμαίνεται στα 135 εκατ. ευρώ”.