Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 3/1-10/1 2022

  

Λυμιέρ

Δευτέρα, 3/1 στις 23:00 

 

 Μια επιλογή 98 μικρού μήκους ταινιών των αδελφών Λυμιέρ, με παράλληλο σχολιασμό του σκηνοθέτη Τιε­ρί Φρεμό (2016).  

 

Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Οι Μποέμ (1/6)

Τρίτη, 4/1 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλ­λιτεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέ­μινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γίνουν ήρωες.









Οι Ψυχές των Καϊκιών

Τετάρτη, 5/1 στις 19:00








Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Νίκου Καρακώστα (2001). Μέσα από το ταξίδι στη θάλασσα ενός νεαρού αγοριού μαζί με τους ψαράδες, έρχονται στο φως οι αφηγήσεις των παλιών ναυτικών για τα καΐκια τους, που σαν τους ίδιους γερνούν και πεθαίνουν σαπισμένα.









Συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου

στο Ηρώδειο - 1994

Πέμπτη, 6/1 στις 19:00








Στη συναυλία ακούγονται οι «Προσανατολισμοί» του Οδυσσέα Ελύτη, με κορυφαία ερμηνεύτρια του έργου του σπουδαίου συνθέτη την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και με τη συμμετοχή της ορχήστρας Σύγχρονης Μου­σικής και Χορωδίας της ΕΡΤ.










Ψηλά τα χέρια Χίτλερ

Παρασκευή, 7/1 στις 22:00








Ταινία του Ροβήρου Μανθούλη με τους Θανάση Βέγγο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μίρκα Καλατζοπού­λου (Ελλάδα, 1962). Δυο στενοί φίλοι, ο Ανέστης και ο Παναγής, προσπαθούν να επιβιώσουν στα χρόνια της Κατοχής. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν και όταν θα ξανασυναντηθούν, χρόνια αργότερα, θα έχουν πολλά να πουν.











Μικροκύματα:  Runaway-Winter in the Rain Foster-Village of Idiots-Ten Power Less Fourty: Three Seconds-Why Slugs Have no Legs                 

Παρασκευή, 7/1 στις 24:00








Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 anima­tion παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λε­πτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.














Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 8/1 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 8/1 στις 19:00






Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Πως ο Τσάπλιν Έγινε ο Αλήτης Σάββατο, 8/1 στις 21:00








Ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής (2013), που εξε­ρευνά τους παράγοντες που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Τσάρλι Τσάπλιν, καθιστώντας τον την πρώτη παγκοσμίως αναγνωρίσιμη φιγούρα του κινη­ματογράφου.












Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα

Σάββατο, 8/1 στις 23:00




Αγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις με τους: Πίτερ Μάλεν, Άγκνες Ντέιν, Κέβιν Γκάθρι (2015). Η  νεαρή Κρις, κόρη ενός αυταρχικού αγρό­τη, ενηλικιώνεται στη Σκοτία των αρχών του προη­γούμενου αιώνα και προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της και να αποφασίσει για το μέλλον της, σε ένα σκληρό περιβάλλον.










Λουνάνα

Κυριακή, 9/1 στις 17:30








Ταινία σε σκηνοθεσία του Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι (2019). Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπου­τάν παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυ­σμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας μόνο για να φτάσει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να α­ποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του.









Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.


 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία