Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο και μεγάλες καταστροφές στο σημείο , ακούστηκε σε όλο το Κουκάκι . Ζημιές και σε κτίριοτηςΠεριφέρειας Αττικής

 

Μεγάλη έκρηξη έγινε σε κτίριο στην οδό Συγγρού 3 λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει ένας εγκαυματίας, 78 ετών, που έχει μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου εισήχθη σε χειρουργικό τμήμα.

Έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή – Ένας σοβαρά τραυματίας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άλλα δύο άτομα έχουν προβλήματα αναπνοής λόγω αναθυμιάσεων. Σοκ προκαλεί η εικόνα της γύρω περιοχής, με τζαμαρίες να είναι σπασμένες σε μεγάλη έκταση, ενώ ο κρότος της έκρηξης ακούστηκε σε όλο το Κουκάκι και σε περιοχές των Νοτίων Υπήρξαν αναφορές πως την άκουσαν μέχρι και στο Καλαμάκι, ενώ από το ωστικό κύμα υπήρξαν καταστροφές σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα και τουλάχιστον ένα στενό «μέσα» από τη Συγγρού!.

Μάλιστα, ταξί που περνούσε από το σημείο την ώρα της έκρηξης ουσιαστικά μετακινήθηκε από το ωστικό κύμα ενώ ήταν σε κίνηση, ενώ σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του ταξί και ο επιβάτης που από τύχη δεν τραυματίστηκαν αφού το όχημα έχει μεγάλες ζημιές.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους για την ένταση της έκρηξης. Ήταν ευτυχές το γεγονός πως λόγω της αργίας που «επέβαλε» ο κακός μας ο καιρός, δεν υπήρχε πολύς κόσμος στις στάσεις που βρίσκονται στο σημείο.

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/01/photo1643181201-1.jpeg

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία της έκρηξης αναφέρουν ότι υπήρξε διαρροή αερίου.  

Η έκρηξη στη Συγγρού προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο κτίριο όπου έγινε, ενώ σπασμένες τζαμαρίες υπάρχουν παντού σε μεγάλη απόσταση. Ζημιές υπέστη και κτίριο της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται κοντά στο σημείο  Ζημιές και σε αυτοκίνητα. Από την έκρηξη καταστράφηκε  και το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Πάνου Καμμένου. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο και συνομίλησε απευθείας με τους πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη.