Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Στον "αέρα" οι αγώνες Ατρόμητος – Βόλος και ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός λογωκορονοϊού - Μποροβήλος: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για διακοπή, ίσως δούμε την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου»

 Στον «αέρα» το Ατρόμητος – Βόλος μετά τα 11 κρούσματα κορονοϊού στους ΠεριστεριώτεςΠαναιτωλικός: Ανακοίνωσε 13 κρούσματα κορονοϊού και το ματς με τον ΠΑΟΚ οδεύει προς αναβολή

Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε νέα κρούσματα κορονοϊού λίγες μόνο ώρες πριν το παιχνίδι με το Βόλο (05/01, 17:15) για τη 16η αγωνιστική της Superleague 1 και έτσι όλα δείχνουν αναβολή της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Περιστερίου έχει πλέον 11 ποδοσφαιριστές σε καραντίνα για τον ιό και επομένως δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στους Βολιώτες. Αναμένεται πάντως η σχετική απόφαση της λίγκας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι στους καθιερωμένους ελέγχους που διενεργούνται για τον COVID-19 εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά οι νοσούντες έχουν φτάσει στους 11.

Στο πλαίσιο αυτό και τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι ασθενείς έχουν τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό ώστε να περιοριστεί η διασπορά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στους ελέγχους των τελευταίων ημερών, είχαν εντοπιστεί αρχικά πέντε κρούσματα και στη συνέχεια άλλα δύο.

Επίσης ο κορονοϊός ταλαιπωρεί  και τον  Παναιτωλικό, ο οποίος ανακοίνωσε 13 κρούσματα συνολικά, με τα 10 να αφορούν παίκτες! 

Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας της ομάδας του Αγρινίου  στην έδρα του ΠΑΟΚ (05.01.2022 / 19:30) οδεύει προς αναβολή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά τους ελέγχους PCR για Covid-19 που πραγματοποιεί η ομάδα μας ανιχνεύτηκαν συνολικά δεκατρία (13) θετικά δείγματα. Αφορούν δέκα ποδοσφαιριστές, δύο μέλη του τεχνικού επιτελείου και ένα στέλεχος της ΠΑΕ. Εφαρμόζεται πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και ενημερώθηκαν οι υγειονομικές και ποδοσφαιρικές αρχές».

Στο μεταξύ  ο πρόεδρος της Superleague 1, Γιώργος Μποροβήλος, χαρακτήρισε δύσκολο το ενδεχόμενο αναβολής του πρωταθλήματος λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν συζητείται για την ώρα.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν αποκλείεται να αναθεωρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη διαιτησία.

Ο κ. Μποροβήλος μίλησε στην εκπομπή «Η Δίκη στο Open»:

Για τα προβλήματα της Superleague 1: «Είναι δύσκολη η αναβολή, γιατί οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες. Εάν κάποιες συνθήκες χειροτερέψουν, δεν μπορούμε να ξέρουμε το πώς θα αντιδράσουμε. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να μιλάμε για διακοπή πρωταθλημάτων γιατί αυτό θα μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα».

Για το πρωτόκολλο: «Ενδεχομένως να πρέπει να δούμε και μία αναθεώρηση πρωτοκόλλου. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Πρώτα μας απασχολεί η υγεία και μετά το πως να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για την επαφή με τον Πλεύρη: «Θα δούμε το πώς θα πάει το θέμα. Θα γίνει νέα επαφή με τον κ. Πλεύρη για κάτι καλύτερο με τον κόσμο».

Για το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτών: «Σε πολύ υψηλό βαθμό είναι εμβολιασμένοι. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν είναι υποχρεωτικό. Ο καθένας στηρίζεται στη νομιμότητα».

Για τον Αυγενάκη: «Έχουμε ζητήσει ακρόαση με τον κ. Αυγενάκη και όχι μόνο για το θέμα του κόσμου. Έχω την πληροφορία ότι θα μας δεχθεί».

Για τις απειλές προς τον Κλάτενμπεργκ, που ανέφερε ο Αυγενάκης: «Δεν γνωρίζω αυτήν τη στιγμή το τι έχει γίνει. Δεν μπορώ να απαντήσω σε υποθετικά σενάρια σε ζητήματα αρκούντως σοβαρά. Πρέπει να διερευνηθεί.

Εγώ είμαι υπέρ του Έλληνα διαιτητή και του Έλληνα αρχιδιαιτητή. Για να μπορέσουμε να προσπεράσουμε τα προβλήματα πρέπει να μπούμε σε ένα μεταβατικό στάδιο για να διώξουμε τη καχυποψία».