Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Σκυλακάκης: Θα συνεχιστούν οι ανατιμήσεις στην ενέργεια – Τι θα πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να μπουν σε πρόγραμμα στήριξης

Σκυλακάκης 

Στο «μπέρδεμα που αφορά ΚΑΔ (Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας) επιχειρήσεων οι οποίες δεν δηλώνουν νυχτερινή διασκέδαση», καθώς και στους κλάδους της εστίασης του πολιτισμού επέστησε την προσοχή των πολιτών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπου μίλησε για τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων.

Ο τζίρος στην εστίαση αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2019 ως τις 30 Δεκεμβρίου 2021, οπότε δεν φαίνεται να υπήρχε πρόβλημα για την εστίαση, επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ εξήγησε ότι αν υπάρξουν νέες ανακοινώσεις, αυτές θα γίνουναφού αποτιμηθεί και η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Τα χρήματα προέρχονται από το Αποθεματικό κρατικό ταμείο για τον COVID και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός», απάντησε σχετικά με την προέλευση των χρημάτων που μπορούν να δοθούν για μέτρα στήριξης.

Επιπλέον, ο κ. Σκυλακάκης στάθηκε στην αύξηση των αποταμιεύσεων, οι οποίες, όπως σημείωσε, ανέρχονται σε 35 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ο κ. Σκυλακάκης είπε:

«Καθ’ οδόν προς την “πράσινη μετάβαση”, οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπουν κι αυτές στο γεωπολιτικό παιχνίδι και οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να προστατευτούν τα νοικοκυριά. Το κλειδί είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η κυβέρνηση δίνει τεράστια ποσά επιδοτήσεων πάνω από 2,5 δις».

«Ήμασταν η δεύτερη χώρα που ζήτησε έγκριση και η τρίτη που κατέθεσε αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προχωράει πολύ γρήγορα τώρα τόσο το κομμάτι των δανείων όσο και των επιδοτήσεων όπου υπάρχει και το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”», συμπλήρωσε ο κ. Σκυλακάκης.