Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Ομηρία στο κέντρο της Αθήνας: Στα σπίτια τους επέστρεψαν οι ένοικοι – Πώς συνελήφθη ο δράστης

  

Πάνω από δύο ώρες κράτησε η ομηρία της 30χρονης στο κέντρο της Αθήνας με τις αρχές να συλλαμβάνουν τον 34χρονο δράστη που απειλούσε να τινάξει την πολυκατοικία επί της οδού Αλκιβιάδου στον αέρα με φιάλη υγραερίου.

Ο ειδικός διαπραγματευτής και οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν για πολλή ώρα να τον ηρεμήσουν -καθώς ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης- κατάφεραν κάποια στιγμή να τον χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας να εισβάλλουν στο διαμέρισμα και να τον συλλάβουν. Η πρώην σύντροφός του είναι καλά στην υγεία της, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media συγχαίρει τους άνδρες των ΕΚΑΜ και τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση ομηρείας μιας γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η απαχθείσα σώθηκε χάρη στον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή ικανότητα που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός έγραψε:  «Μπράβο στους άνδρες της ΕΚΑΜ και στο σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που έσωσαν τη γυναίκα που είχε απαχθεί από τον πρώην σύντροφό της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα!».

Ο αλλοδαπός απήγαγε την πρώην σύντροφό του από το σπίτι της στο Γαλάτσι και υπό την απειλή μαχαιριού, την οδήγησε στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, όπου την κρατά όμηρο και απειλεί να ανατινάξει την πολυκατοικία, κρατώντας μία φιάλη υγραερίου. Η πολυκατοικία έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία η γυναίκα είναι βουλγαρικής καταγωγής και διατηρούσε σχέση με τον απαγωγέα της.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε επί της οδού Αλκιβιάδου 55 και υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και πλήρωμα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και διαπραγματευτής από την αστυνομία.