Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 24/1-30/1 2022

 

Γκρεμισμένη Πόλη

Δευτέρα, 24/1 στις 23:00 


 

 

Ντοκιμαντέρ του Ντζάο Τσι (2011). Όταν ένας σεισμός έπληξε την Μπεϊτσουάν στις 12 Μαΐου του 2008, η ορεινή αυτή πόλη της Κίνας καταστράφηκε ολοσχερώς και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Η «Γκρεμισμένη Πόλη» εστιάζει στις ζωές τριών επιζώ­ντων του φονικού σεισμού και παρουσιάζει την προ­σπάθειά τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.    
 

Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Γητευτές του Μονπαρνάς (4/6)

Τρίτη, 25/1 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλι­τεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέ­μινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γί­νουν ήρωες.













Προορισμοί

Τετάρτη, 26/1 στις 23:30





Μια σειρά ντοκιμαντέρ που μας καλεί να αφήσουμε για λίγο τους φρενήρεις ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής και να απολαύσουμε ένα ταξίδι σε μέρη που απο­τέλεσαν την πηγή έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών.









Γιοζίμπο

Παρασκευή, 28/1 στις 22:00







Ιαπωνική ταινία σε σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα με τους: Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμούρα, Τατσούα Να­καντάι (1961). Ο Σαντζούρο, ένας φτωχός περιπλανώ­μενος σαμουράι, εκμεταλλεύεται προς όφελός του τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο αντίπαλες οικογέ­νειες, που λυμαίνονται ένα χωριό στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα.











Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 29/1 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 29/1 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Η Επίδραση της Μουσικής των Τσιγγάνων

Σάββατο, 29/1 στις 21:00








Ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει την τεράστια και εν πολλοίς άγνωστη επίδραση που άσκησε η μουσική των Ρομά σε κλασικούς συνθέτες, όπως ο Μπετόβεν, ο Χάυντν, ο Σούμπερτ.










Ο Εγωιστής Γίγαντας

Σάββατο, 29/1 στις 23:00








Aγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κλίο Μπάρναρντ με τους: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ (2013). Σε μια πόλη του αγγλικού Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να πε­ριφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμά­σουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων.













Tα Παιδιά της Όπερας

Κυριακή, 30/1 στις 17:30





Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Ρέιμοντ Ταν (Σιγκαπούρη, 2018). Μια ομάδα παιδιών του δημοτι­κού από τη Σιγκαπούρη καλούνται να λάβουν μέρος σε μια παράσταση όπερας στην Κίνα, ξεπερνώντας τα προσωπικά τους όρια και προβλήματα

 
 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία