Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Λίστα Forbes: Οι 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο της ψυχαγωγίας

 Εικόνα

Where Beyonce ranks on this year's Forbes #PowerWomen list trib.al/8Wi2ZVs
 

Η Rihanna, η Beyonce και η Taylor Swift βρίσκονται στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο της ψυχαγωγίας του επιχειρηματικού περιοδικού Forbes.

Στη 18η ετήσια κατάταξη του Forbes περιλαμβάνονται διευθύνουσες σύμβουλοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης.

Η Riri βρίσκεται στο Νο 68 και ως καλύτερα σημεία της μουσικού αναφέρεται μεταξύ άλλων η ιδιότητά της ως δισεκατομμυριούχου «χάρη στην επιτυχία της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty». Η εταιρεία καλλυντικών της τραγουδίστριας του «Diamonds» κατέγραψε έσοδα άνω των 550 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Είναι συνιδιοκτήτρια του brand με τον γαλλικό όμιλο πολυτελών είδων LVMH. Η περιουσία της Rihanna ανέρχεται στο 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Η εμφάνισή της στη λίστα έρχεται μετά την ανακήρυξή της ως Εθνικής Ηρωίδας στη γενέτειρά της, τα νησιά Μπαρμπέιντος.

Η Beyonce έφτασε στο Νο 76. Το Forbes επικρότησε την περιοδεία της το 2018 «On The Run II», αφού απέφερε περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια ανά βραδιά και «συνολικά περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια». Η Beyonce επίσης πρόσφατα κυκλοφόρησε την πέμπτη συλλογή ενδυμάτων, σε συνεργασία με την Adidas, «Halls of Ivy».

Η Taylor Swift καταλαμβάνει την 78η θέση. Κυκλοφόρησε το Red (Taylor’s Version) τον Νοέμβριο. Η 10λεπτη εκδοχή της του «All Too Well» έγινε το μεγαλύτερης διάρκειας τραγούδι που έφτασε ποτέ στο Νο 1 στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Το ρεκόρ κατείχε προηγουμένως το «American Pie» του Don McLean για σχεδόν 50 χρόνια. Το άλμπουμ της evermore είναι επίσης υποψήφιο στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι πρώτη στη λίστα ψυχαγωγίας. Η τηλεοπτική παρουσιάστρια και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται στο Νο 23 της γενικής κατάταξης.