Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πιερία: Για κακούργημα κατηγορούνται οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την απαγωγή του Γυμνασιάρχη

 Πιερία: Σοκ με την «απαγωγή» γυμνασιάρχη από αρνητές – Πέντε συλλήψεις, συγκλονιστικές μαρτυρίες [βίντεο] 

Η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Πιερία για την «αρπαγή» του Γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με το επεισόδιο στην Πιερία δήλωσε: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτηρίζει «αδιανόητη» σε ανάρτησή της στο twitter την επίθεση που δέχτηκε ο γυμνασιάρχης από την Πιερία. Ανέφερε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές». Ολόκληρη η ανάρτηση: «Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Πιερία: Το χρονικό της αρπαγής

Απίστευτες εικόνες στην Πιερία με τον διευθυντή του σχολείου, να βρίσκεται περικυκλωμένος από αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Ομάδα ατόμων, που παρουσιάστηκαν ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγε το πρωί στο σχολείο, άρπαξαν τον διευθυντή και του έβαλαν χειροπέδες με στόχο να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία και στη χρήση μάσκας. Ο διευθυντής του σχολείου με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε τελικά ελαφρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας και είναι καλά στην υγεία του.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός, οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του Γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στον statusfm.gr, ο δήμαρχος 

Το προεδρείου της ΕΛΜΕ Πιερίας επισκέπτεται αυτή την ώρα τον διευθυντή του σχολείου. «Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες έστησαν καρτέρι στον διευθυντή του σχολείου, στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, τον κυνήγησαν, τον “συνέλαβαν” και τον υποχρέωσαν να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Κατά τη διάρκεια της “καταδίωξης” του διευθυντή του φώναζαν ότι “βασανίζει” τα παιδιά.

Εκείνη την ώρα κατέφθαναν και άλλοι εκπαιδευτικοί που βλέποντας την απαγωγή του Γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία. Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μετέβησαν στο σημείο, συνέλαβαν τους δράστες και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης όπου αυτή την ώρα σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα. Δείτε τις εικόνες του olympusmera.gr. 

«Ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι περίεργοι τύποι και έξω από το σχολείο χτύπησαν τον Διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον απήγαγαν. Τον έβαλαν μέσα στο αμάξι τους και τον πήγαν στην αστυνομική διεύθυνση ως εγκληματία», καταγγέλλει καθηγήτρια του σχολείου στον ΣΚΑΪ.

Κλίμα τρομοκρατίας από τους «Θεματοφύλακες» καταγγέλλουν και μαθητές του γυμνασίου.

«Έχουμε καταλήξει να κλειδώνουμε τις πόρτες τις εισόδους σε κάθε διάλειμμα», «είμαστε σαν φυλακή» είπαν δύο μαθήτριες ενώ ένας ακόμα μαθητής δήλωσε ότι ζητούσαν από τον διευθυντή να τους παραδώσει τα κλειδιά του σχολείου και να λειτουργεί με δικούς τους καθηγητές.