Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως του τελευταίου στη χώρα μας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στη Διπλωματική Αντιπροσωπεία (Νουντσιατούρα) της Αγίας Έδρας, στο Παλαιό Ψυχικό, και κατά τη διάρκειά της ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την τιμή που περιποιεί στην Ελλάδα η επίσκεψη αυτή, που γίνεται μάλιστα επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε επίσης την ευκαιρία να εξάρει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πάπα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και τις πολύτιμες προσπάθειές του για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης στα κρίσιμα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετωπίσεως της πανδημίας. Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ειδική αναφορά στις θετικές και αναγνωρισμένες προσπάθειες της χώρας μας επάνω σε αυτά τα ζωτικής σημασίας μέτωπα.

Ο κ. Τασούλας, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο ζήτημα της μετατροπής του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, προέβη σε σύντομη επισκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναδεικνύοντας  την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί γενικότερα.

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία, εντελώς πρόσφατα, υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο νόμου για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδος με το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, που είναι ήδη νόμος του κράτους (Ν. 4866/4-12-2021).