Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα την Τρίτη

 https://nb.bbend.net/media/news/2021/10/14/1242653/main/kakokairia-ballos-14-10.jpg

 Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες, ενώ στη Δυτική Ελλάδα έχουν ξεκινήσει ήδη οι καταιγίδες. Τις επόμενες ώρες θα μετατοπιστούν ανατολικά επηρεάζοντας κι άλλες περιοχές της χώρας μας όπως τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου πελάγους.

Ο καιρός θα είναι και αύριο Τρίτη (07.12.2021) άστατος με βροχές και καταιγίδες, ενώ σε αρκετές περιοχές θα υπάρχουν και ισχυρά φαινόμενα.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα «δώσει» ο καιρός. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.