Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 20/12-26/12 2021

 

Λα Τσάνα

Δευτέρα, 20/12 στις 23:00 

  

Δύο πράγματα χρειάζονται για να χορέψει κανείς φλα­μένκο: ρυθμό και ψυχή - και το ντοκιμαντέρ της Λου­τσία Στόιεβιτς έχει και από τα δύο. Το εκστατικό πορ­τρέτο της μεγαλύτερης σταρ του ανδαλουσιανού χο­ρού, μιας τσιγγάνας βασίλισσας με το όνομα Αντόνια Σαντιάγο Αμαδόρ, ακολουθεί τα αποφασιστικά της βήματα, καθώς αυτή επιστρέφει στη σκηνή για μια τελευταία παράσταση μετά από δύο δεκαετίες σιωπής




Μουσικές Μορφές

Τρίτη, 21/12 στις 22:00







Ο Κωνσταντίνος Κακαβελάκης συζητά με τον Κύπριο μουσικοσυνθέτη  Μάριο Ιωάννου Ηλία για το μουσι­κό έργο του «Ἑλευθερία» με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τον διευθυντή ορχήστρας και συνθέτη  Μιχάλη Οικο­νόμου.










Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων

Τετάρτη, 22/12 στις 20:00 - Παρασκευή 24/12 και Σάββατο 25/12 στις 21:00








Η ιστορικός Λούσι Γουόρσλεϊ εξετάζει τη γεμάτη εκ­πλήξεις ιστορία που κρύβεται πίσω από τα Χριστου­γεννιάτικα κάλαντα. Από παγανιστικές τελετές μέχρι χριστιανικές συγκρούσεις και από γαλλικούς χορούς μέχρι τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα κάλαντα ενσω­ματώνουν και αντανακλούν μέρος της ιστορίας μας.









Συναυλία του Θωμά Μπακαλάκου

στη Μονή Λαζαριστών

Πέμπτη, 23/12 στις 19:00







Μαγευτική «Συναυλία Αγάπης» του Θωμά Μπακα­λάκου στη Μονή Λαζαριστών, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Παρου­σίαση έργων του σπουδαίου συνθέτη για την αγάπη και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.










Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Παρασκευή, 24/12 στις 22:00








Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον Ντέιβιντ Φόστερ και τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μπο­τσέλι, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και επικε­ντρώνεται στην οικογενειακή σημασία της παράδοσης των Χριστουγέννων, στην αγάπη και τη συντροφικό­τητα.













Μικροκύματα: The Magnificent Cake-Gradle

Παρασκευή, 24/12 στις 24:00





Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 anima­tion παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λε­πτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.














Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 25/12 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 25/12 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

από το Εθνικό Θέατρο

Σάββατο, 25/12 στις 23:00








Προβολή του έργου «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθε­σία Γιάννη Μόσχου, με πρωτότυπη μουσική του Θο­δωρή Οικονόμου. Ερμηνεύουν οι: Αλέξανδρος Μυ­λωνάς, Χριστίνα Μαξούρη, Στέλλα Αντύπα, Πάρις Θωμόπουλος κ.α. Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Νιώθει τουλάχιστον…αμήχανα με τις γιορτές και τις σχόλες. Τα φετινά Χριστούγεννα, όμως, αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή του και για τους ανθρώπους γύρω του.

















Από Τόπο … σε Τόπο - Ιωάννινα

Κυριακή, 26/12 στις 12:00





Μεγάλο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και στην πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά. Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.













Τα Χριστούγεννα της Λουτσία

Κυριακή, 26/12 στις 17:30




Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Κριστιάν Ντέικερ (Δανία 2018). Ψηλά στη Βόρεια Γροιλανδία ζει η Λουτσία μαζί με τη μητέρα της, την Κλαούντια και τον μπαμπά της, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Άι Βασίλη. Η Λουτσία πηγαίνει στο Διεθνές Χρι­στουγεννιάτικο Σχολείο και ζητά επίμονα να γίνει η επόμενη «Αγιοβασιλίνα» της Δανίας, μέχρι που ο υ­πεύθυνος των σπουδών της αποφασίζει να της δώσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι και τα κορίτσια είναι εξίσου ικανά.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία