Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΟΦΗ(ς) "δάγκωσε" την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ - Έμεινε στο -11 από τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-2: Την ξέρανε μέσα στο ΟΑΚΑ  

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ και την άφησε 11 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο κυριάρχησε. Πέτυχε ένα γκολ με τον Βράνιες, δημιούργησε φάσεις και δεν άφησε τον ΟΦΗ να πάρει «ανάσα». Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια όμως μετά το 20’ αν και πίσω στο σκορ ήταν εκείνη που πήρε τα ηνία. Κράτησε την μπάλα, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και κατάφερε στο 23’ με τον Λάμπρου να ισοφαρίσει σε 1-1 ενώ μέχρι το τέλος του α’ μέρους είχε καλές στιγμές στην κόντρα κυρίως, με κορυφαία φυσικά αυτή του 30’ όπου οι κορυφαίοι Τοράλ, Λάμπρου έφυγαν στην κόντρα αλλά ο πρώτος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η ΑΕΚ μετά το 1-1 του ΟΦΗ, έχασε τη συνοχή της, υπήρχε εκνευρισμός, με τον Βράνιες φυσικά να είναι πρωταγωνιστής σε όλες τις στιγμές έντασεις...

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με την ΑΕΚ να μπαίνει με φόρα για να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Είχε στιγμές, έκλεισε τον ΟΦΗ, σκόραρε με τον Σιμόες αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Βέβαια όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Νιόπλια όπως και στο πρώτο μέρος, έβρισκε χώρους στην κόντρα αφού η ΑΕΚ έπαιζε αρκετά ψηλά και δεν είχε καλές επιστροφές. Ο Ντε Γκουζμάν σε δύο περιπτώσεις δεν σκόραρε αλλά αυτό το έπραξε ο Καμάου, δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα αντί του Ολλανδού. Το 1-2 άγχωσε ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους και εάν ο ΟΦΗ είχε πιο καθαρό μυαλό θα είχε πετύχει κι άλλο τέρμα, με τον Νιόπλια πολύ σωστά να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή ενώ προς το τέλος με την είσοδο του Γιαννούλη γύρισε την άμυνα από τετράδα σε τριάδα, με τον έμπειρο αμυντικό δίπλα σε Βούρο, Πασαλίδη αφού ο Γιαννίκης είχε ρίξει στη μάχη και τον Ανσαριφάρντ, δίπλα στον Αραούχο.

Η ΑΕΚ το προσπάθησε να επιστρέψει και σώσει την πατρίδα έστω με τον βαθμό και στο 87’ είχε την τεράστια ευκαιρία. Ο Άμραμπατ κέρδισε το πέναλτι (χέρι του Μπαλογιάννη σε σουτ του παίκτη της ΑΕΚ), ανέλαβε την εκτέλεση αλλά πλάσαρε άουτ (δίπλα από το δεξί δοκάρι του Επασί που είχε πέσει αριστερά).  

ΑΕΚ: Τσιντώτας – Μισελέν (65’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμόες (65’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77’ Λιβάι Γκαρσία) – Άμραμπατ, Τσούμπερ (84’ Γέβτιτς), Μάνταλος (65’ Ανσαριφάρντ) – Αραούχο

ΟΦΗ: Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (58’ Καμάου), Γκαγιέγκος – Τοράλ (77’ Γιαννούλης), Λάμπρου (65’ Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (65’ Καστάνιος)