Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Το όνομα του αείμνηστου συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Μίχαλου πήρε το κτίριο του ΕΒΕΑ

 Σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου - Επιθυμία της οικογένειάς του 

Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος» ονομάζεται, πλέον, το κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), επί της οδού Αμερικής 8, προς τιμήν τού -επί σειρά ετών- πρώην προέδρου του, ο οποίος απεβίωσε, αιφνιδίως, το περασμένο καλοκαίρι.

Στην τελετή ονοματοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε (10/11) σε κλίμα συγκίνησης, παρέστησαν συγγενείς και στενοί οικογενειακοί φίλοι του εκλιπόντος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πρόεδροι Επιμελητηρίων κι άλλων φορέων, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ. 

«Δεν υπάρχουν, ίσως, πιο κατάλληλα λόγια από αυτά του Ραλφ Εμερσον, που έγραψε ότι “κάθε θεσμός είναι η παρατεταμένη σκιά ενός άνδρα”. Γιατί είναι αλήθεια πως η σκιά του Κωνσταντίνου δρόσισε τα ελληνικά επιμελητήρια μέσα σε θερμά μέτωπα. Ηταν καταφύγιο στις δύσκολες στιγμές και εφαλτήριο ανάκαμψης για την κοινότητά μας, όποτε το επέτρεπαν οι συγκυρίες. Μία σκιά που δεν χάνεται με την απουσία του, αλλά αποτελεί, ήδη, παρακαταθήκη, έμπνευση και ευθύνη για εμάς, που συνεχίζουμε το έργο του. Με τα ίδια ιδανικά, τις ίδιες αξίες και την ίδια αφοσίωση», ανέφερε ο κ. Μπρατάκος κατά την ομιλία του. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε: «Μπαίνοντας απόψε σε αυτό το ιστορικό κτίριο, πρέπει να σας πω ότι μου έλειψε πάρα πολύ το χαμόγελό του, με το οποίο πάντοτε μας υποδεχόταν. Είναι άλλωστε ένα κτίριο το οποίο το οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Κωνσταντίνο. 

Είναι η ιστορική έδρα του ΕΒΕΑ, ένα κτίριο-κόσμημα, ενδεχομένως ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης. Στο οποίο ο Κωνσταντίνος ξαναέδωσε ζωή, με την αποφασιστικότητα και την τόλμη του». 

Ευχαριστίες απηύθυνε η σύζυγος του εκλιπόντος προέδρου, Αθηνά Μίχαλου, στην οποία ο κ. Μπρατάκος παρέδωσε αντίγραφο της επιγραφής που θα τοποθετηθεί στο εξωτερικό του κτιρίου.