Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 22/11-28/11 2021

  

Η Σιωπή των Άλλων

Δευτέρα, 22/11 στις 23:00 

 

 Ντοκιμαντέρ της Αλμουδένα Καρασέδο και του Ρό­μπερτ Μπέιχαρ (Ισπανία, 2018), που αποκαλύπτει τον αγώνα των θυμάτων της Δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν τη δικαίωση μέχρι και τις ημέρες μας. 

 






Τραγουδώντας την Ιστορία

Τρίτη, 23/11 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστο­ρικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.










Έρωτας και Τέχνη:

Λι Μίλερ και Μαν Ρέι

Τετάρτη, 24/11 στις 23.30







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτε­χνών, αναδεικνύοντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 25/11 στις 23:00








Η εκπομπή "Βουλής Βήμα" από την έδρα του Ευρω­παϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συναντά ευρωβουλευτές και μεταδίδει τις εξελίξεις από την συνεδρίαση της Ολομέλειας.










Ιφιγένεια

Παρασκευή, 26/11 στις 22:00








Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακο­γιάννη (1977). Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Η­θοποιοί:  Ειρήνη Παπά, Κώστας Καζάκος, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κώστας Καρράς. Μουσική:  Μίκης Θε­οδωράκης.










Μικροκύμματα: 7 Minutes in the Warsaw Ghetto-Story-Bless You!-Hors Piste-Grand Bassin-Bloeistraat 11-I'm Going out for Cigarettes- Maestro

Παρασκευή, 26/11 στις 00:00









Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 animation παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λεπτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουρ­γούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υ­ποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βρα­βευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.
















Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 27/11 στις 18:00







Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Λεονάρντο - Τα Έργα (1/2)

Σάββατο, 27/11 στις 21:00




Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε ένας από τους μεγα­λύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Πολλά τηλεο­πτικά προγράμματα έχουν αναδείξει τη μεγαλοφυΐα του, αλλά συχνά παραλείπουν να ασχοληθούν με την πιο σημαντική προσφορά του: την καλλιτεχνική του δημιουργία.  Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το συ­γκεκριμένο ντοκιμαντέρ, προσφέροντας ένα συναρπα­στικό ταξίδι στην πολύπλευρη τέχνη του.















Η Στολή του Λοχαγού

Σάββατο, 27/11 στις 23:00





Γερμανογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Σβέντκε με τους: Μίλαν Πέσελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Χούμπαχερ, Ρόμπερτ Σβέντκε (2017). Τις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Γερμανός στρα­τιώτης Γουίλι Χέρολντ επιχειρεί να αποστατήσει, αλλά όταν βρίσκει τη στολή ενός λοχαγού της Βέρμαχτ οι­κειοποιείται την ταυτότητά του και σταδιακά την α­πάνθρωπη συμπεριφορά του.










Επαναστάτες του Καλοκαιριού

Κυριακή, 28/11 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Μαρτίνα Σάκοβ (Γερμανία, Σλοβακία 2020). Ο Γιόνας είναι ενθουσια­σμένος που θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές πα­ρέα με τον παππού του και ελπίζει να μείνει μαζί του για πάντα. Αλλά ο παππούς Μπερνάρντ έχει αλλάξει. Μετά τη συνταξιοδότησή του, η ζωή του έχει εκτρο­χιαστεί. Ο Γιόνας θέλει πίσω τον παλιό καλό παππού του, αυτό όμως δεν θα ‘ναι και τόσο εύκολο.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία