Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Super League 1: Το ντέρμπι κορυφής και το ντεμπούτο Γιαννίκη απόψε στην Τούμπα και αήττητων στα Γιάννινα

 Super League: Όλα στον «αέρα» - Δεν διεξήχθη η γενική συνέλευση 

Συνέχεια απόψε με τέσσερτις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής. της Super League. Με σύγκρουση κορυφής ανοίγει το πρόγραμμα (17/10), καθώς ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Βόλο, με τις δυο ομάδες να φιγουράρουν στην πρώτη θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς. Είναι οι μόνες ομάδες που αγνοούν την ισοπαλία στην τρέχουσα σεζόν. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες (μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα) και μάλιστα έχοντας παθητικό ενός μόλις γκολ. Από την άλλη οι Βολιώτες συνήλθαν από την πεντάρα στη Λεωφόρο και πριν από τη διακοπή επέστρεψαν στις επιτυχίες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας (2-1).

Την ίδια ώρα στο Αγρίνιο, ο ΟΦΗ θα αναζητήσει την πρώτη φετινή του νίκη

απέναντι στον αξιόμαχο Παναιτωλικό. Οι τέσσερις πόντοι των Ηρακλειωτών του Νιόπλια είναι προϊόν ισάριθμων ισοπαλιών που προηγήθηκαν της ήττας στο «Γεντί Κουλέ» από τον ΠΑΟΚ. Αξιοσημείωτο πως και τα «καναρίνια» προέρχονται από εντός έδρας ήττα με 3-1 και μάλιστα από τον έτερο «Δικέφαλο», την ΑΕΚ.

Μια κι ο λόγος για την «Ένωση», υποδέχεται στις 20:30 στο ΟΑΚΑ στο παρθενικό ματς όπου ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάτσει στον πάγκο της τον Ατρόμητο. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι... αψεγάδιαστοι στα δύο εντός έδρας ματς τους στο τρέχον πρωτάθλημα . Όχι μόνο έκαναν το δύο στα δύο, αλλά κρατώντας και την εστία τους απαραβίαστη. Αντίθετα οι ουραγοί Περιστεριώτες αγνοούν την επιτυχία, έχοντας την πενιχρή συγκομιδή των δύο πόντων.

Την ίδια ώρα στους «Ζωσιμάδες», στα Ιωάννινα θα τίθενται αντιμέτωπες οι δύο εναπομείνασες αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο τοπικός ΠΑΣ και ο Ολυμπιακός που θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα μετά το 0-0 στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό. Ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να μην αφήσει να εννοηθούν πολλά πράγματα από την τελευταία προπόνηση ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα. , αλλά... μάταια περίμεναν όσοι ήθελαν να μάθουν τις σκέψεις του. Γενικότερα τον τελευταίο καιρό δεν θέλει να βγαίνουν πολλά προς τα έξω, ούτε καν να «φωτογραφίζει» ποδοσφαιριστές που μπορεί να έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα. Ίσως το κάνει για να τους έχει όλους σε εγρήγορση.

Η ουσία είναι ότι λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στους «Ζωσιμάδες» πλανάται το ερώτημα. Ποιον από τους Τικίνιο ή Ελ Αραμπί θα δούμε στην κορυφή της επίθεσης; Κι όλα αυτά, επειδή φαίνεται ότι το 4-4-2 δεν κερδίζει έδαφος και μάλλον οδεύει προς επαναφορά του 4-3-3 ή του 4-2-3-1. Με έναν φορ στην αιχμή του δόρατος.

Το ερώτημα λοιπόν έχει να κάνει με το ποιος θα βρεθεί στην κορυφή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα τους δούμε μαζί. Απλώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ελ Αραμπί θα τραβηχτεί στα πλάγια και ο Τικίνιο στην κορυφή. Δεν θα τους δούμε λογικά με το σχήμα που τους είδαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες θέσεις, δεν βγαίνει σοβαρή άκρη πλην της αμυντικής τετράδας (και του Βατσλίκ φυσικά) που μοιάζει ως δεδομένη (αν και με τον Μαρτίνς τίποτα δεν είναι δεδομένο). Δηλαδή οι Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ δύσκολα θα κουνηθούν από την ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα επικρατεί το... χάος. Οι δύο Καμαρά θέλουν να παίξουν αλλά προέρχονται από τα επίπονα ταξίδια στην Γουινέα, ο Κούντε περιμένει την ευκαιρία του, ο Μπουχαλάκης εμφάνισε σημάδια κόπωσης με την Εθνική και ο Εμβιλά έπαιξε για τελευταία φορά βασικός στις... 16 Σεπτεμβρίου με την Αντβέρπ. Πριν από έναν μήνα.

Στους εξτρέμ ο Μασούρας μοιάζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλον. Εντούτοις, φρόνιμο είναι να περιμένουμε περίπου δύο ώρες πριν από τη σέντρα. Όλο και κάποια έκπληξη θα ετοιμάζει ο Μαρτίνς. Όπως κάνει σχεδόν σε κάθε φετινό παιχνίδι...

Από τρεις σερί ισοπαλίες (οι δύο με 1-1) προέρχονται οι Γιαννιώτες του Μεταξά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» εκτός έδρας επικράτησαν και στις δύο εξόδους τους. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ηρακλής Μεταξάς ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή του ΠΑΣ, για τον σημερινό αγώνα. Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμπούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Γκαρντάφσκι, Μπρένερ, Λιάσος, Τριάδης Π., Σνάιντερ, Μορέιρα, Μιλιντσεάνου, Περέα.

Όσον αφορά τα πλάνα του κόουτς για τον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Λοντίγκιν θα είναι όπως όλα δείχνουν στο τέρμα. Στην άμυνα από δεξιά ο Σάλιακας και αριστερά ο Πίρσμαν, με στόπερ τους Κάργα, Εραμούσπε. Αμυντικό χαφ θα δούμε λογικά τον Καραχάλιο, κεντρικό τον Ντομίνγκεθ, στα χαφ από δεξιά τον Σνάιντερ, αριστερά τον Γκαρντάφσκι και στην επίθεση τους Μορέιρα (Μιλιντσεάνου) και Περέα.

Εκτός έμεινε ο Λώλης, ο Αλέξης Τριάδης, ο Πέδρο Κόντε φυσικά αλλά και ο Μίνα μαζί με τον τερματοφύλακα Αθανασίου και τους Κύρκο και Ρίζο.

Η 6η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (18/10), με την -προερχόμενη από το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν- Λαμία να κοντράρεται με τον… αλλοπρόσαλλο Άρη στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-1

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
16:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΝΠΣ Βόλος (NS PRIME)
16:00 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – ΟΦΗ (CS2)
20:30 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ – Ατρόμητος (CS1)
20:30 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (NS PRIME)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
19:30 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – Άρης (CS1)

Η βαθμολογία:

( Σε 5 αγώνες )

1

ΠΑΟΚ

 8 - 3

12

2

Βόλος ΝΠΣ

11 - 8

12

3

Ολυμπιακός

 8 - 2

11

4

Παναθηναϊκός

 13 -4

10

5

ΑΕΚ

10 - 6

10

5

ΠΑΣ Γιάννινα

 4 - 2

9

7

Παναιτωλικός

 6 - 8

5

13

Αστέρας Τριπ.

 2 - 5

5

8

Ιωνικός

 3 - 9

5

9

ΠΑΣ Λαμία

 6 - 8

4

10

ΟΦΗ

 5 - 7

4

11

Άρης

 4 - 2

2

12

Απόλλων Σμ.

 2 - 12

2

14

Ατρόμητος  

 3 - 9

2

*Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με -6 βαθμούς

Παναθηναϊκός, Ιωνικός, Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης έχουν από 5 αγωνες