Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στο πλευρό της Φώφης Γενηματα– Τα μηνύματα συμπαράστασης

  

Η περιπέτεια της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά προκάλεσε κύμα συμπαράστασης με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να στέλνει μηνύματα για ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη. Η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού. 

Εν τω μεταξύ, λόγω της κατάστασης, η ίδια θέτει εαυτόν εκτός της κούρσας διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά για τη νέα περιπέτεια στην υγεία της και την αποχώρησή της από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ έφερε «κύμα» στήριξης από τον πολιτικό κόσμο.

 Λίγα λεπτά αργότερα, ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος,

ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην κα. Γεννηματά, ανακοίνωσε πως αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

Τη συμπάθειά του για την επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο συνυποψήφιός της, Ανδρέας Λοβέρδος. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ο ίδιος έκανε ανάρτηση στο Twitter αναφέροντας: «Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη.» ευχήθηκε ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει: «Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!».

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχές στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Φώφη Γεννηματά, για ταχεία ανάρρωση», εκφράζει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

 «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.