Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στο Κατακάλι Κορινθίας – Φλέγεται δάσος με πεύκα– Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Κορινθία: Φλέγεται δάσος με πεύκα στο Κατακάλι 

 

Φωτιά έχει ξεσπάει νωρίς το απόγευμα στην Κορινθία.

Σύμφωνα με το Hlektra.gr η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή του Ρυτού κοντά στο Σοφικό και την περιοχή Βλασαίικα. πάνω από την Ε.Ο Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει πεύκα, ενώ στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις με 16 οχήματα και 26 πυροσβέστες και συνεχίζεται η ενίσχυση του μετώπου. Για την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο Σοφικό ένα σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή και όπως αναφέρουν κάτοικοι «βρέχει» στάχτη, με τη μυρωδιά της φωτιάς να είναι έντονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη βρίσκονται πολλά παιδιά για ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών. Πρόκειται για τις ομάδες νέων του Παναθηναϊκού, της Γιουβέντους, της Παρτιζάν Βελιγραδίου και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και δεν κινδυνεύουν.

Ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος τόνισε : «Η φωτιά είναι κοντά στην Άνω Αλμυρή. Είναι μικρή προς το παρόν αλλά είναι εξελίξιμη μέσα στο δάσος. Έχουν φτάσει στο σημείο οι επίγειες δυνάμεις και μας είπαν πως θα επιχειρήσουν 4 εναέρια. Κοντά είναι ο οικισμός Άνω Άλμυρη, προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια αλλά η φωτιά είναι εξελίξιμη.»