Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αστέρας έκλεισε τα φιλικά του με νίκη επί του Απόλλωνα (1-0) - Πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό (3-2) επί τησ Λαμίας. - Νίκη για τον Βόλο πριν την πρεμιέρα (2-0) επί της Νίκης.

 Ο Αστέρας έκλεισε τα φιλικά του με νίκη επί του Απόλλωνα (1-0) 

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε πανέτοιμος για την πρεμιέρα του επόμενου Σαββάτου (11/09) στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 στο γήπεδο της Καλλιθέας, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του.

Οι Αρκάδες έκλεισαν τους αγώνες τους με απολογισμό 6 νίκες και μία ισοπαλία (αυτή του περασμένου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό), φτάνοντας στη νίκη επί του Απόλλωνα με απευθείας φάουλ του Αλβάρες στο 33’.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Βέρλχουστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Παπαγεωργίου, Ματέι, Παμλίδης, Σαχλί, Ντάουντα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Μπαξεβανίδης, Ιωαννίδης, Ράιλι, Μαρτίνες, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Κότσαρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ατιένθα, Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα, Τιλίκα, Σίτο, Μπαράλες. Στο δεύτερο 45λεπτο αγωνίστηκαν και οι Ιγκλέσιας, Τασουλής, Καπίγια, Μπενίτο, Γκόμες, Κρέσπι, Σανταφέ, Ντάικος 

=========

Την πρώτη του νίκη στη φετινή προετοιμασία πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 3-2 της Λαμίας σε φιλικό στη Λεωφόρο χάρη σε γκολ του Καρλίτος στο 90′.

Οι «πράσινοι» έδειξαν και πάλι προβληματικοί στο αμυντικό κομμάτι, όμως κατάφεραν να κάνουν δύο φορές την ανατροπή και να πετύχουν την πρώτη τους φιλική νίκη μετά από 9 παιχνίδια (3 ήττες, 5 ισοπαλίες) στην πρόβα-τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρα της Superleague κόντρα στον Απόλλωνα Σμύνρης (11/9).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς, είχαν τον έλεγχο και απείλησαν στο 5′ με τον Σαράνοφ να απομακρύνει την εκτέλεση φάουλ του Λούντγκβιστ, με τη Λαμία να απαντάει στις ευκαιρίες στο 23′ με τον Τζανδάρη. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά του στο γήπεδο και πήρε το προβάδισμα στο 31′, με τον Λούντγκβιστ να εκτελεί το κόρνερ και ο Μαουρίσιο με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και έφεραν το ματς στα ίσα ένα λεπτό αργότερα, με τον Ορτέγκα να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να σημειώνει το 1-1. Στο 75′ η Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Βλαχομήτρο από τα αριστερά να νικάει τον Ξενόπουλο για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε και έφτασε στην ισοφάριση λίγο αργότερα. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε τον Μπουζούκη, ο οποίος έκανε το σουτ και έκανε το 2-2 για τους «πράσινους» στο 86′, ενώ στην τελευταία φάση του ματς ο Αϊτόρ βρήκε ωραία τον Χουάνκαρ, αυτός έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή και ο Καρλίτος έγραψε το 3-2, δίνοντας τη νίκη στο «Τριφύλλι».

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (61΄Χουάνκαρ) , Πούγγουρας (61΄ Βέλεθ), Σάρλια, Σάντσες (61΄ Κώτσιρας), Πέρεθ (74΄ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Λούντκβιστ (70΄ Μπουζούκης), Αϊτόρ , Βιτάλ (61΄ Βιγιαφάνιες) και Μακέντα (70΄ Καρλίτος).

Λαμία: Σαράνοφ,Σκόνδρας (62΄Μαζουλουξής), Αντέτζο (62΄ Βύντρα), Ορτέγκα (56΄ Σαραμαντάς), Τζανετόπουλος, Ρόμανιτς, Τζανδάρης (83΄ Μαργαρίτης), Νούνες (76΄ Τρουμπούλος), Γκέντζογλου (36΄ Τιρόνε), Καραμάνος, Ελευθεριάδης.

 ==========

Με σκορ 2-0 επικράτησε σήμερα (4/9) ο Βόλος της «συμπολίτισσάς» του Νίκης, έκλεισε έτσι με θετικό πρόσημο τα καλοκαιρινά του φιλικά και πλέον μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της άλλης Κυριακής (12/9) όπου θα υποδεχθεί τη Λαμία.

Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έδειξε θετική εικόνα και πήρε τη νίκη με εντυπωσιακά τέρματα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, δοκίμασαν πράγματα και εκείνο που έμεινε κυρίως από το παιχνίδι ήταν το πανέμορφο γκολ του Μπαρτόλο στο 19′. Ο Νίνης στο 57′ διπλασίασε τα τέρματά τους, ενώ η ομάδα απώλεσε ευκαιρίες ώστε να διευρύνει το σκορ (π.χ. με τον Φεράρι).