Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί η κυβέρνηση θα αλλάξει την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων – Πώς θα είναι το νέο σχήμα

 Κορονοϊός: Πολλαπλασιάζονται τα μέτρα στην Ευρώπη 

Αλλάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η νέα επιτροπή θα είναι επταμελής καθώς μέχρι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αριθμεί 33 μέλη.

Οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με  το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία και συμπεριφέρθηκε στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων με μεγάλη επάρκεια.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκτιμάται ότι το διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι καθοριστικό για τη διαχείριση της πανδημίας. Όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ότι ο κορονοϊός θα μας «ταλαιπωρήσει» σε μεγάλο βαθμό μέχρι και τον ερχόμενο χειμώνα και με την αλλαγή της χρονιάς σταδιακά θα αποδυναμώνεται.