Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ελλάδα: Μονόδρομος η νίκη με Σουηδία

 Ελλάδα: Μονόδρομος η νίκη με Σουηδία 

Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται την Σουηδία (8/9, 21:45) στο ΟΑΚΑ στον πιο κρίσιμο αγώνα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. 

Με τρεις ισοπαλίες σε άλλα τόσα παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε από νωρίς πίσω στη βαθμολογία, αχρηστεύοντας τη σπουδαία ισοπαλία της πρεμιέρας στην έδρα της Ισπανίας, αφού στα παιχνίδια που ακολούθησαν δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τη Γεωργία ούτε το Κόσοβο.


Ως εκ τούτου η νίκη είναι εκ των ων ου άνευ για να παραμείνει τουλάχιστον στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, το 2022.

Η κατάσταση στην οποία θα εμφανιστεί η Ελλάδα μετά το σοκ της ισοφάρισης στην Πρίστινα, στο 90'+2, θα παίξει μεγάλο ρόλο απέναντι σε έναν αντίπαλο της δυναμικότητας των Σκανδιναβών. Τα πράγματα είναι δύσκολα και για τον ομοσπονδιακό προπονητή, αφού αν δεν έρθει το τρίποντο η θέση του θα καταστεί δυσχερέστατη.

Η τελευταία προπόνηση ολοκληρώθηκε με τον Ολλανδό να κρατά κλειστά χαρτιά ως προς τις προθέσεις του, αν και οι πληροφορίες τον θέλουν να αλλάζει το 3-5-2 της Πρίστινα, που δεν απέδωσε καθόλου, επαναφέροντας τους τέσσερις αμυντικούς, ενώ είναι βέβαιο ότι θα κάνει και κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα.

Στην τελευταία προπόνηση (7/9) ο Γιαννούλης αισθάνθηκε πόνο στον αυχένα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, στον αντίποδα πάντως επιστρέφει ο Ζέκα, που δεν έπαιξε στο Κόσοβο λόγω συμπλήρωσης ορίου καρτών. Στα συν, για μια ομάδα που χτυπήθηκε από τραυματισμούς στο παράθυρο του Σεπτεμβρίου, η επιστροφή του Τζόλη, που μπορεί να δώσει λύσεις επιθετικά, σε μια ομάδα που έχει πρόβλημα στο γκολ.

Στον άλλο αγώνα του 2ου ομίλου, η ομάδα του Κοσόβου θα είναι γηπεδούχος για δεύτερο συνεχή αγώνα, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την Ισπανία στην Πρίστινα, την ίδια ώρα (21:45).

Η βαθμολογία:

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΒΑΘ. ΓΚΟΛ

Ισπανία 5 10 11-5

Σουηδία 3 9 6-1

Κόσοβο 4 4 3-7

Ελλάδα 3 3 3-3

Γεωργία 5 1 2-9