Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός: Ψάχνει ξέσπασμα απέναντι στην Αντβέρπ

Ολυμπιακός: Ψάχνει ξέσπασμα απέναντι στην Αντβέρπ 

Λίγο ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς, λίγο ότι ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει τα πατήματά του, και είναι φανερό στην ομάδα του Πειραιά πως υπάρχει πίεση. Μία πίεση που έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, αλλά το τελικό 0-0 είναι αυτό που μένει και τώρα οι πρωταθλητές ψάχνουν ένα ξέσπασμα.

Στην αποψινή (169, 22.00, CS2) αναμέτρηση με την Αντβέρπ η νίκη είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν στον Ρέντη. Τους Πειραιώτες τούς πείσμωσε αυτό το 0-0 με τον Ατρόμητο και πολύ περισσότερο διότι αυτό ήρθε χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Ο ένας λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Αντβέρπ θα βρει την ηρεμία του, ενώ την ίδια ώρα θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Μην ξεχνάμε πως ακόμη και η τρίτη θέση εξασφαλίζει ευρωπαϊκή συνέχεια. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να πάρει το αποψινό ματς με την Αντβέρπ και για την πορεία του στον όμιλο. Ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Άιντραχτ Φρανκφούρτης και για τους Πειραιώτες είναι όλα τα λεφτά η αποψινή κόντρα με τους Βέλγους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό που έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του είναι να έχουν αποφασιστικότητα και πίστη στο πλάνο του. Θέλει από τους παίκτες του να μπουν στο γήπεδο και να πιέσουν από το πρώτο λεπτό τους αντιπάλους τους, μην αφήνοντάς τους κανένα περιθώριο να πιστέψουν πως μπορούν να φύγουν από το Φάληρο με κάτι καλό στις αποσκευές τους.

Απαραίτητη χαρακτήρισε τη νίκη, στον αποψινό εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Αντβέρπ (22:00 CosmoteSport 2)  σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova έκανε ο Αντρέας Μπουχαλάκης.Ο διεθνής μέσος και αρχηγός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στο αποψινό παιχνίδι με την Αντβέρπ, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, όπου και ανέφερε πως η νίκη είναι απαραίτητη απέναντι στους Βέλγους, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.

«Θεωρώ πως είναι ένας ανταγωνιστικός όμιλος. Και οι τέσσερις ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τις δυο προνομιούχες θέσεις. Νομίζω πως πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Όλοι ξέρουμε, πως έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο, αλλά και οι διοργανώσεις, όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές.

Μόνο τυχαία δε βρίσκονται στη διοργάνωση. Παίζουμε στο γήπεδό μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Να βάλουμε τις βάσεις και να ξεκινήσουμε με τους τρεις βαθμούς. Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα, για την ψυχολογία μας, αλλά και τη συνέχεια του ομίλου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης για την αποψινή εντός έδρας αναμέτρηση.