Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Λίνκολν - ΠΑΟΚ 0-2: Με το δεξί στο Γιβραλτάρ, ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν

Λίνκολν - ΠΑΟΚ 0-2: Με το δεξί στο Γιβραλτάρ, ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν (highlights)  

Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Άκπομ (45'+2'), Μίτριτσα (57') κέρδισε εκτός έδρας 2-0 τη Λίνκολν στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο τέταρτο και άγγιξε το 1-0 με τον Άκπομ αλλά από εκεί και πέρα, η Λίνκολν όχι μόνο ισορρόπησε αλλά θα μπορούσε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες, η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ψηλά

και με μια πάσα ο Πασχαλάκης ήταν εκτεθειμένος αλλά ο κίπερ της ομάδας της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν σε καλή κατάσταση και όποτε χρειάστηκε είπε όχι. Οι Θεσσαλονικείς δεν πατούσαν καλά, είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη, έχαναν εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή αλλά ευτύχησαν στο τέλος του α’ μέρους να σκοράρουν με τον Άκπομ, μετά την έξοχη ενέργεια του Τέιλορ από δεξιά (πέρασε τους Ρόσα, Τοσκάνο) και την υπερπροσπάθεια του Μουργκ, ο οποίος κατάφερε να σώσει μια χαμένη φάση και να κρατήσει την μπάλα ενός αγωνιστικού χώρου. 

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στο πρώτο μέρος, μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτή τη φορά σκόραρε κι έκανε πιο εύκολο το έργο του μετά το 2-0 του Μίτριτσα (57'), με τον Πασχαλάκη βέβαια δύο λεπτά μετά να λέει και πάλι όχι, σε μια φάση όπου εκ νέου η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε προβλήματα. Ο αρχηγός - μετά την αντικατάσταση του Κρέσπου - σταμάτησε και την κεφαλιά του Ρόναν (71') ενώ στο επόμενο λεπτό ο Άκπομ είχε μια καλή στιγμή για να κάνει το 0-3.

Στο τελευταίο 20λεπτο - μαζί με τις καθυστερήσεις - ο Λουτσέσκου έπαιξε με δύο επιθετικούς, με τον Ρουμάνο να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον ρυθμό να έχει ανοίξει και τις δυο ομάδες να παίζουν άναρχα αλλά τρίτο γκολ δεν σημειώθηκε, με τον Ζόζεφ Τσιπολίνα να είναι άτυχος στο φινάλε αφού το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι.

ΛΙΝΚΟΛΝ: Σολέρ – Βάισεμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο – Τορίγια (67' Ζόζεφ Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανιόν (62' Ρόναν) – Αράιζα (81' Πίκοκ), Καραλέρο (81' Σέρτζαν), Κίκε Γκόμεθ (62' Όκραν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης - Τέιλορ, Κρέσπο (44’ λ. τρ. Μιχαηλίδης), Μιχάι, Σίντκλεϊ - Εσίτι, Κούρτιτς - Μουργκ (82' Βιεϊρίνια), Μίτριτσα (73' Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (73' Σφιντέρσκι) – Ακπόμ (82' Κούτσιας)